CSU Asesoft încheie anul în faţa lui Căruţaşu

Redactia -

CSU Asesoft încheie anul în faţa lui Căruţaşu

Miercuri, 21 decembrie 2011, va avea loc ultima etapă a turului sezonului regulat al campionatului Diviziei A de baschet masculin, cea de-a XV-a. Fosta multiplă campioană naţională, CSU Asesoft Ploieşti, în prezent pe locul 8 al ierarhiei, va oferi replica, la „Arena de Baschet”, din capitala ţării, echipei Primăriei Bucureşti, CSM, la care evoluează, din această ediţie a întrecerilor celui dintâi eşalon, şi fostul căpitan al „alb-albaştrilor”, Virgil Căruţaşu (foto, aruncând la coş peste prietenul şi fostul lui coechipier de la Steaua Turabo, Virgil Căruţaşu; www.bcmures.ro). Acest meci are o mare importanţă, deoarece ambele combatante au acelaşi număr de puncte, 23, după câte 9 victorii şi 5 înfrângeri, bucureştenii fiind clasaţi o poziţie mai sus decât Asesoftul, datorită unui coşaveraj superior.

Partida din „Arena de Baschet” va debuta la ora 16.30 şi va fi transmisă în direct pe „DigiSport2”, din efectivul oaspeţilor urmând a lipsi căpitanul acestora, Cătălin Burlacu, baschetbalist care-şi va ispăşi astfel unul dintre cele două meciuri la care nu va avea drept joc, fiind suspendat de către Comisia de Disciplină a FRB, cea de Apel menţinându-i pedeapsa. În rest, lotul va fi complet, inclusiv Szijarto Levente putând combate alături de coechipierii săi, el fiind iertat, la a doua instanţă, de aceeaşi suspendare pe care a primit-o Burlacu. Disputa va fi condusă de un trio de cavaleri ai fluierului, format din arbitrul FIBA bucureştean Alexandru Olaru şi divizionarii A, Dorin Fumu (Iaşi) şi Adrian Habor (Târgu Mureş), comisar FIBA fiind Romi Stănciulescu, din Târgovişte.

De subliniat că, înaintea rundei a XV-a, Căruţaşu este primul la capitolul „recuperări”, din Divizia A, cu o medie de 9,4 „rebounduri”/meci, dovedind astfel că nu şi-a pierdut absolut deloc talentul şi forţa de dominator al panourilor, calitate deosebită pe care ploieştenii iubitori de baschet nu i-au uitat-o încă şi o regretă, de altfel, din plin. Şi datorită lui Gilă, CSM Bucureşti s-a impus, acasă, în faţa echipei „U” Mobitelco Cluj-Napoca şi – în etapa a XIV-a – la Sibiu, în dauna trupei CSU Atlassib, pe care jucătorii din capitala ţării au depăşit-o la scor. Asta în vreme ce Asesoft a capotat, la Brazi, în prima etapă, în faţa campioanei en-titre, iar în Palatul Transilvania, a pierdut incredibil, după ce a condus trei sferturi din joc.