CSU Asesoft încheie în Bănie un an cu trofee, diplome, ieșire apreciată în Europa și cadouri oferite copiilor defavorizați

Redactia -

CSU Asesoft încheie în Bănie un an cu trofee, diplome, ieșire apreciată în Europa și cadouri oferite copiilor defavorizați

Anul 2013 a fost unul foarte bun pentru CSU Asesoft Ploiești. A câștigat titlul național, dar această performanță tinde să devină deja o… marotă a primului eșalon al sportului jucat la panou, în România. Nu a mai fost bifat și eventul, speranțele în acest sens mutându-se în 2014. Apoi, a debutat incredibil în EuroCup, competiția a doua după Euroligă – cea a stelelor de pe continent, administrându-i, chiar în capitala Rusiei, echipei Khimki Moscow Region, unica sa înfrângere din grupa E. Ulterior, e drept, strocul a mai scăzut, poate cea mai importantă explicație fiind nu decalajul de buget față de formațiile calificate în Top 32, cât pierderea unui star, americanul Jermaine Jonte Flowers, accidentat grav la tendon în chiar primul meci de acasă, din sala Olimpia, din EuroCup. Cu o primă jumătate de parcurs european care a dat speranțe mari de ieșire din grupe, Asesoftul a clacat în penultima etapă, dispărând total din cărțile mult doritului top. Totuși, pentru o astfel de întrecere continentală, chiar un loc final 5, după trei victorii, dintre care două în deplasare, campioana Bosniei-Herțegovina, Igokea Aleksandrovac, înclinându-se de două ori în fața „alb-albaștrilor”, nu a fost deloc de neglijat. Cert este că o experiență internațională mai mare și mai mult noroc ar fi condus chiar de-acum la o calificare cu adevărat istorică pentru ploieșteni. Cu atât mai onorantă ar fi fost, cu cât Cătălin Burlacu (foto sus, în dreapta, alături de antrenorul principal Vladimir Arnautovic, prezentând trofeul și diploma primite după câștigarea competiției amicale „Cupa Craiovei”; Facebook) și vedetele de peste ocean, din fosta Iugoslavie și din Peninsula Scandinavă, au trebuit să joace la foc continuu, menținându-se și în vârful ierarhiei Ligii Naționale de Baschet Masculin. Doar două grupări interne s-au putut lăuda cu victorii asupra jucătorilor ploieșteni – CS Gaz Metan, la Mediaș, cu mult noroc, în prima rundă a campionatului, și CSU Atlassib Sibiu, în Palatul Transilvania, ultima taxând drastic gândurile adversarilor la meciul decisiv pentru menținerea șanselor de calificare în Top 32, cu Hapoel Migdal Ierusalim, de la Ploiești.

La final de an, CSU Asesoft a fost declarată, de ancheta Direcției Județene de Tineret și Sport Prahova, drept cea mai bună echipă locală a anului 2013, depășind-o pe Petrolul, care a câștigat Cupa României. Dacă fotbaliștii au intrat deja în binemeritata vacanță de iarnă, baschetbaliștii o vor face abia de luni, 23 decembrie, fiindcă, o zi mai devreme, vor oferi replica, la Craiova, de la ora 20.00, în direct pe „DigiSport 3”, trupei locale, SCM U. Va fi un meci dificil, în Bănie, de mai puțini ani acordându-se acolo o mare atenție sportului jucat la panou, la nivelul băieților. Oaspeților le trebuie un succes, pentru a fi cât mai bine plasați înaintea abordării returlui sezonului regulat, care va debuta în trombă luna viitoare, Dado Arnautovic chemându-și jucătorii la un prim antrenament chiar pe 2 ianaurie 2014. Filip_Adamovic_versus_Ashton_Gibbs_csasteaua.roAsta pentru că, după doar o săptămână, va veni la Ploiești o altă echipă tare, BC Mureș Târgu Mureș, pentru prima manșă a „dublei” din faza de dinaintea „Final Four”-ului ediției actuale a Cupei României. Returul din Ardeal va avea loc  pe 13 ianuarie, iar apoi, în week-end-ul 17-19 ianuarie, urmează revanșa din campionat cu Gaz Metan, din cea dintâi rundă a părții a doua a sezonului regulat. Și februarie va fi o lună cu partide una și una, după o vizită la BCM U Pitești, venind rândul formației BC Timilșoara să vină la Ploiești. De data aceasta, cei de la CSU Asesoft vor juca, în LNBM, la distanță de o săptămână.

Înainte de a se deplasa la Craiova, campionii en-titre le-au oferit cadouri copiilor defavorizați de la o casă de profil, „Raza de soare”, din Băicoi, acest obicei devenind deja tradțional. Dulciurile și materialele promoționale cu însemnele clubului le-au făcut sărbătorile mai plăcute celor care au promis că le vor fi susținători, anul viitor, în sala Olimpia, lui Burlacu și compania. Căpitanul „alb-albaștrilor” a declarat, pentru siteul www.csuasesoft.ro,„an de an, încercăm să le aducem un strop de speranţă acestor copii. În pragul sărbătorilor, devenim mai buni, mai iertători şi, cu siguranţă, mai optimişti. Ne dorim ca aceşti micuţi să aibă o soartă mai bună, să se poată bucura pe deplin de Crăciun şi de Anul Nou”.

Un alt prilej de satisfacție pentru tabăra celei mai bune echipe prahoveane din acest an a fost și declararea drept sportivul numărul 1 din 2013 al Republicii Srpska a lui Filip Adamovic (foto jos, la minge, depășindu-l pe americanul Ashton Gibbs; www.csasteaua.ro), baschetbalist bosniac transferat, în vară, de la Igokea Aleksandrovac. De origine sârbă, fundașul Asesoftului a fost alesul enclavei din Bosnia-Hețegovina, care are capitala la Banja Luka, orașul natal și al play-maker-ului, și al antrenorului său, Vladimir Arnautovic.