CSU Asesoft, incursiune în Banat pentru continuarea drumului spre titlu

Dragos Trestioreanu -

CSU Asesoft, incursiune în Banat pentru continuarea drumului spre titlu

Joi, 16 aprilie 2015, de la ora 18.00, în direct pe unul dintre canalele postului de televiziune DigiSport, și vineri, 17 aprilie, de la 19.00, meci nepreluat la TV, în sala Constantin Jude, din municipiul de pe malurile Begăi, echipa locală BC Timișoara și campioana en-titre, CSU Asesoft Ploiești, se vor duela, din nou, în sferturile de finală ale play-off-ului Ligii Naționale de Baschet Masculin. Bănățenii au pornit cu dreptul în „dubla” de la Ploiești, din sala Olimpia, câștigând atunci la o diferență de o posesie, după trei sferturi eficiente ale lor, care au anulat debutul bun și avansul de pe tabelă al gazdelor. Trupa lui Dragan Petricevic s-a impus cu 82-80 și a dat astfel fiori fanilor Asesoftului, pentru a doua zi. Dușul rece i-a trezit însă pe Burlacu și compania, care au învins la scor, 79-57, în partida următoare desfășurată în același loc. Cu un scor parțial de 1-1, „alb-albaștrii” au ajuns, miercuri, 15 aprilie, la Timișoara și vor căuta, cu siguranță, să scape de emoții după disputa de joi, pentru a o putea aborda mai relaxați pe cea de vineri. Dacă Popescu & Co. vor obține două succese, drumul către al 11-lea titlu național al ploieștenilor va fi barat pentru întâia oară în sferturile play-off-ului, de când se joacă în acest sistem. Dacă jucătorii lui Sașa Ocokoljic vor bat ei în ambele zile, atunci vor merge mai departe în semifinale. Există și o a treia variantă, desigur, cea în care s-ar repeta „parțialul” de la Ploiești, meciul decisiv fiind găzduit, pe 23 aprilie, la „Olimpia”.

Flowers (foto, la minge; Cătălin SOARE, www.sportaction.ro) – care a împlinit, pe 12 aprilie, vârsta de 31 de ani – și colegii săi de echipă au pregătit cu atenție maximă deplasarea din Banat și vor să demonstreze acolo că eșecul de acasă, din primul duel cu „alb-violeții”, a fost doar un accident, nicidecum un „complex” în fața formației care i-a eliminat din Cupa României, înainte de Final Four. La Timișoara, au plecat Stefan Pot, Marius Runkauskas, Vlad Dogaru, Szijarto Levente, Jermaine Jonte Flowers, Adrian Movileanu, Michalis Pelekanos, Cătălin Burlacu, Vlad Negoițescu, Christopher Cooper, Ivan Zigeranovic și Ștefan Ianuli, adică baschetbaliștii care au făcut parte din efectiv și la primele două partide de la Ploiești.

Jocul cu numărul 3 dintre BC Timișoara și CSU Asesoft Ploiești a fost încredințat unui trio de arbitri format din Laurențiu Grigoraș (Buzău), Bogdan Podar și Bertalan Istvan (ambii din Cluj), primii doi fiind arbitri internaționali, iar al treilea – divizionar. Comisar FIBA a fost delegat bucureșteanul Ion Olaru, tatăl cavalerului fluierului Alexandru Olaru. A patra confruntare dintre cele două echipe va avea parte de arbitrajul internaționalilor Marius Ciulin (Constanța) și Fabiana Martinescu (Sibiu) și a divizionarului Sorin Drugău (Brașov). Comisar FRB va fi Viorel Constantinescu, din Cluj.

Delegația ploieșteană, profitând de prezența la Timișoara, s-ar putea deplasa, sâmbătă, 18 aprilie, la Belgrad, pentru a-l vizita pe antrenorul principal Vladimir Arnautovic, aflat sub tratament în țara lui. Să sperăm că jucătorii îi vor mai alina durerea lui Dado, oferindu-i în dar o dublă victorie, care va asigura calificarea în semifinale și, implicit, continuarea drumului către titlu, unul la care contribuția tehnicianului mai sus-menționat este absolut covârșitoare.