CSU Asesoft – la al 10-lea succes consecutiv

Redactia -

Nici CSU Atlassib Sibiu nu a reuşit să-i faţă fostei sextuple campioane naţionale a baschetului masculin autohton, CSU Asesoft Ploieşti. În sala de sport de la Brazi, jucătorii lui Vladimir Arnautovic s-au impus cu scorul de 98-83 (21-16; 26-23; 30-20; 21-24), după un joc pe care l-au controlat în primele trei acte ale acestuia. Intrând în ultimul sfert cu un ecart de 18 lungimi, ploieştenii au jucat mai relaxaţi, pierzând acest parţial la trei puncte diferenţă. Însă, oricum victoria  lor, a 10-a consecutivă, a fost una fără dubii. Din nou cu excelentul pivot din „căciulă”, Vladimir Tica, în formă maximă, bine secondat de căpitanul Cătălin Burlacu, şi cu Arvydas Cepulis având mână forte din afara semicercului, cei de la CSU Asesoft ameninţă, cu argumente ferme, primul loc, la finele sezonului regulat, din ierarhie, deşi depind, e drept, şi de rezultatele altor contracandidate la acea poziţie.

Dado Arnautovic a folosit următorii baschetbalişti: Vlahovic (15 puncte; 1×3), Szijarto (5; 1×3), Burlacu (14; 3×3), Tica (24), Cepulis (18; 5×3)/Căpuşan (16), Hargrove (6),  Dzambic şi Santana. La rândul lui, Cătălin Vulc a mizat pe un prim „5” format din Wisseh (32; 2×3), Funn (2), Riley (13), Crăciun (5), Kracenkov (9; 1×3) şi a mai apelat, apoi, şi la Scott (22; 2×3), şi la Lefter.

Pentru „All Star Game”-ul de la Timişoara au fost votaţi, de la CSU Asesoft, antrenorul Vladimir Arnautovic (foto; www.cosmin-dan.ro), un… Alex Ferguson în devenire pentru  clubul ploieştean, şi baschetbaliştii Cătălin Burlacu, Andrei Căpuşan şi Arvydas Cepulis. A beneficiat de un „wild card”, din partea Federaţiei Române de Baschet, în calitate de component al primei reprezentative a ţării noastre, Szijarto Levente. El îl va înlocui pe americanul Louis Darby, care s-a accidentat între timp.