CSU Asesoft nu mai bate echipe din Serbia şi joacă finala mică a turneului de la Piteşti

Redactia -

UPDATE. CSU Asesoft Ploieşti nu se mai poate revanşa în faţa echipei BCM U Piteşti, după insuccesul din Supercupă, deoarece jucătorii lui Tudor Costescu au câştigat partida de vineri, cu bulgarii de la Cerno More Varna (locul al V-lea în trecuta ediţie de campionat), cu scorul de 77-61 (39-32). Astfel, sâmbătă, 29 septembrie, în finala mare, de la ora 19.00, se vor confrunta organizatoarea turneului internaţional amical din reşedinţa judeţului Argeş şi Vojvodina Novi Sad, în deschidere, două ceasuri mai devreme, combătând campioana en-titre a României, CSU Asesoft, şi Cerno More.

Primul meci al celei dintâi zile a turneului amical de baschet masculin de la Piteşti a opus vineri, 28 sepetmbrie 2012, echipele CSU Asesoft Ploieşti, învinsă de către formaţia locală, BCM Universitatea, în urmă cu o săptămână, în sala Rapid din Bucureşti, în Supecupă, şi a patra clasată în Superliga Serbiei, în sezonul trecut, Vojvodina Novi Sad. Actuala formaţie a fostului jucător al ploieştenilor, conducătorul de joc Zoran Osmokrovic, a învins cu scorul de 83-76 (23-19; 20-15; 16-17; 24-25) şi va disputa sâmbătă, 29 septembrie, finala mare, în compania învingătoarei din confruntarea dintre Cerno More Varna şi BCM U Piteşti. În deschidere, de la ora 17.00, Asesoft va combate cu învinsa din parrtida vedetă a primei zile. Vojvodina a avut un „run” de 13 puncte, ajungând, la un moment dat, la scorul de 49-34, iar adversara sa – de 7 (55-45). Coşgheterul întâlnirii a fost sârbul Dragan Zekovic (16 puncte; 3×3).

Pentru ploieşteni au marcat următorii baschetbalişti: Adrian Tudor (6), Szijarto Levente (3; 1×3), Vukaşin Mandic (8; 2×3), Robert Nyakundi (7; 1×3), Vladimir Tica (8), Cătălin Burlacu (foto – 14; 2×3), Virgil Stanescu (14), Darius Hargrove (6), Aleksandar Vlahovic (8), Bill Clark (2). Testat timp de 7 minute şi 54 de secunde, americanul Clark a marcat dintr-o aruncare de 2 puncte, cea de-a doua încercare a sa fiind ratată. Au rămas pe bancă tot meciul Vlad Negoiţescu şi Vlad Dumitrescu. Osmokrovic a bifat 6 puncte, dintr-o aruncare din interiorul semicercului, plus patru transformări de la linia de libere, din tot atâtea posibile.

În altă ordine de idei, partida de debut în Liga Naţională a Asesoftului, cu nou-promovata Farul, a fost devansată cu 24 de ore, urmând a se desfăşura vineri, 5 octombrie, de la 17.00, la Constanţa, urmând a fi transmisă în direct de postul de televiziune DigiSport.