CSU Asesoft – optimistă, dar şi foarte serioasă, înaintea celor două meciuri de pe teren propriu din finala Diviziei de baschet masculin

Redactia -

Cu o zi înaintea celui de-al treilea meci din finala ediţiei 2011-2012 a campionatului Diviziei A de baschet masculin, contra formaţiei BC Timişoara, CSU Asesoft Ploieşti a organizat o conferinţă de presă, în grădina unui restaurant din apropierea centrului oraşului, la care au fost prezenţi preşedintele executiv Ionuţ Georgescu (foto, al doilea din stânga; www.csuasesoft.ro), antrenorul principal Vladimir Arnautovic (foto, al doilea din dreapta), plus jucătorii Angel Santana (primul din stânga) şi Andrei Căpuşan (primul din dreapta). Partidele din sala de la Brazi se vor desfăşura miercuri, 23 mai 2012, de la ora 20.00, şi joi, 24 mai, de la 18.00, de fiecare dată în transmisia în direct a „DigiSport 3”.

În avanpremiera – aşa cum speră baschetbaliştii de la CSU Aseosft şi suporterii lor fideli – a ultimelor două partide din finala mare a play-off-ului, iată ce au declarat, printre altele, cei patru reprezentanţi ai „alb-albaştrilor” prezenţi la conferinţa de presă:

„Am făcut doi paşi importanţi, dar nu putem încă sărbători. Trebuie să rămânem concentraţi, întrucât BC Timişoara este o echipă bună, care nu mai are nimic de pierdut în acest moment. Va veni să ne pună probleme. Nu ştiu dacă vor rula jucătorii străini, dacă antrenorul lor va efectua modificări, dar este posibil. Suntem pregătiţi să dăm totul pentru a câştiga un nou titlu. Pentru mine, aş putea spune că a fost cel mai greu sezon. Ne-am mutat la Brazi, jucătorii au avut nevoie de timp pentru a se acomoda, a trebuit să facem naveta în fiecare zi şi, în multe partide, nu am evoluat la capacitatea noastră maximă.” (Vladimir Arnautovic)

„Avem 2-0 după primele meciuri şi ne dorim să încheiem seria, pe teren propriu. Am fost la un pas de finală, în 2009, atunci când jucam la CS Otopeni şi tocmai BC Timişoara a stat în calea noastră. Ne-au lipsit experienţa şi dorinţa, acum având însă toate atuurile de partea noastră. Fac un apel către suporteri să vină în număr cât mai mare la sală, miercuri şi joi. Avem nevoie de susţinerea lor, în aceste două zile.” (Andrei Căpuşan)

„Vreau, în primul rând, să le mulţumesc băieţilor pentru primirea pe care mi-au făcut-o, dar şi suporterilor, care au fost mereu lângă noi. Mâine (n.r. – miercuri) voi împlini 35 de ani, iar un titlu alături de CSU Asesoft este tot ceea ce îmi doresc. Îmi place Timişoara, ca oraş, dar nu vreau să mai facem încă o deplasare în Banat. Am muncit mult pentru a ajunge aici şi nu vrem să dăm cu piciorul unei asemenea şanse.” (Angel Santana)

„În acest sezon, am realizat toate transferurile pe care ni le-am dorit, cu ajutorul sponsorilor şi al partenerilor. Am jucat la Brazi, dar acest fapt nu ne-a împiedicat să dezvoltăm cel mai bun baschet. Vrem să devenim prima <<echipa comunală>> care îşi adjudecă titlul! Federaţia Română de Baschet ne-a înştiinţat că putem juca tur preliminar de Euro Cup, în toamnă, dacă vom dispune de infrastructura necesară. Este greu, dar avem speranţe că Sala sporturilor Olimpia va fi predată la timp municipalităţii.” (Ionuţ Georgescu)

Cu prilejul partidei de miercuri, organizatorii au pregătit suporterilor mai multe surprize: mingi, şepci şi tricouri oferite de către baschetbalişti, başca, posibilitatea de a se picta pe faţă în culorile echipei favorite, cu ajutorul acuarelelor puse la dispoziţie la fanshop-ul amplasat în incinta sălii. După acest joc, dacă se va termina cu un succes, a doua zi vor apărea şi tortul, şampania şi confetti, iar galeria Blue Generation” va prezenta o frumoasă şi inedită coregrafie. Dar bomboana de pe… tort va fi prezenţa în sală a ploieşteanului Andrei Roşca, supranumit „Dinamită”, dar cunoscut în Seattle drept Drei Ros. El este cel dintâi rapper român lansat în industria muzicală din Statele Unite ale Americii, înregistrând piesa Criminal Minded, alături de celebrul Akon. Drei Ros va onora invitaţia de a fi prezent la meciurile al treilea şi al patrulea din finală. Fost câştigător al concursului de slam-dunk, de la streetball-ul organizat de către vicecampioana României, CSU Asesoft Ploieşti, în vara anului 2004. Andrei Roşca ar putea susţine, la sala de sport din Brazi, chiar şi o reprezentaţie, în pauza partidei de miercuri. De subliniat că, la acest meci, mingea de început va fi aruncată de către fosta dublă campioană mondială şi europeană de gimastică, Corina Ungureanu – şi ea tot o ploieşteancă. Cătălin Burlacu şi coechipierii săi îi vor avea alături pe copiii de la grupele de minibaschet ale clubului sextuplu campion naţional, dar şi pe cei 30 de micuţi de la Casa de Copii „Concordia”, care vor intra în posesia unor materiale promoţionale, cu însemnele echipei CSU Asesoft.