CSU Asesoft – „remiză” în turneul de pregătire din Serbia

Redactia -

CSU Asesoft – „remiză” în turneul de pregătire din Serbia

Dacă, verile trecute, multipla campioană a baschteului masculin autohton, CSU Asesoft Ploiești, obișnuia să își reia pregătirile cu un stagiu de antenamente exclusiv de ordin fizic, la complexul olimpic de la Izvorani, de data aceasta, antrenorul principal Vladimir Arnautovic și noul său colaborator de pe banca tehnică, ex-internaționalul român Constantin Mircea, care l-a înlocuit pe Sorin Hartman, au optat pentru unul singur, în Serbia, la Zlatibor. Întins de-a lungul a două săptămâni, acesta a fost asezonat cu patru meciuri-test, în compania unor echipe binecunoscute din țara vecină. Într-un inerviu acordat siteului www.totalbaschet.ro, peședintele executiv al Asesoftului, Ionuț Georgescu, s-a declarat foarte încântat de condițiile avute în Serbia: „A fost un stagiu de pregătire foarte reușit. Două săptămâni în Serbia, alături de preparatorul nostru fizic, Ronald Anzur, în condiții excelente, la Hotelul Mona, din Zlatibor. Acolo, personalul se ocupă și de rezervările la sala de baschet, stadion, sala de forță și centrul de recuperare. Ne bucurăm că nu am avut parte de accidentări și am putut bifa atât pregătirea fizică în mediu montan, cât și pe cea tehnico-tactică. Băieții au muncit foarte mult, dar știu că această perioadă iși va etala roadele de-a lungul întregului sezon”.

La Zlatibor, Asesoftul a avut parte de un prim meci „de încălzire” – așa cum l-a catalogat oficialul ploieștean – cu OKK Belgrad, pe care l-a și câștgat. A urmat apoi dificilul duel, chiar și amical, cu o viitoare participantă la Euroligă, Steaua Roșie Belgrad, care are un buget în jur de 9 milioane de euro, cel mai mare din baschetul sârb, vedetele locale dispunând de noua trupă a ploieștenilor, care i-a oferit însă o replică onorabuilă. Al treilea meci-test a fost unul de prezentare a lotului lui Radnicki Kragujevac, conemnâdu-se doar un eșec la doar un punct diferență al oaspeților. În drum spre casă, după cinci ore în autocar până la Vârșeț, CSU Asesoft s-a confruntat cu formația ucraineană din Superligă, Politekhnika-Halychyna Lvov, la care evoluează în prezent fostul rival de la U-Mobitelco Cluj-Napoca, Kyndall Dykes, americanul impresionând în mod deosebit cât a jucat în România. Cum ultima impresie contează, baschetbaliștii echipați în alb-albastru au făcut tot posibilul să câștige și au și reușit. Deci, un bilanț de două victorii și tot atâtea eșecuri pentru campioana en-titre a sportului jucat la panou în țara noastră, pe care o mai așteaptă un turneu amical la București  („Cupa Steaua”) și altul la Craiova, înaintea debutului în competițiile interne oficiale, Cătălin Burlacu și coechipierii lui stând în prima etapă a Ligii Naționale de Baschet Masculin, din cauza prezenței în întreceri a unui număr impar de echipe.

În privința unor alte transferuri, în afara românului lui Adrian Guțoaia, bosniacului Filip Adamovic, sârbului Dragan Zekovic și a americanilor Christopher Dunn și Jonte Flowers (Foto: Mirela Oprea), ultimul adus de la fosta adversară din ediția trecută a EuroChallenge Cup, Joensuun Kataja, președintele executiv Ionuț Georgescu mai anunță, tot pe www.totalbaschet.ro, încă unul, nefiind vorba însă despre revenirea lui Andrei Căpușan, așa cum se vehicula de câtva timp: ”Suntem multumiți de lotul pe care-l avem, dar vom mai aduce un pivot pentru EuroCup. Îl vom anunța în scurt timp. Vă pot spune că este un baschetbalist de certă valoare, la fel ca și toti ceilalți jucători aduși de Asesoft în această vară. Ne dorim să reprezentăm cu succes Ploieștiul și România în EuroCup. S-au făcut sacrificii mari pentru acest sezon, motiv pentru care țin să le mulțumesc tuturor sponsorilor și partenerilor noștri”. De subliniat că Adamovic și Dunn sunt conducători de joc, Flowers și Guțoaia – extreme, iar Zekovic, tizul unui fost echipier al Asesoftului, este pivot.