CSU Asesoft, scor cam strâns cu o echipă din subsolul ierarhiei Diviziei A de baschet masculin

Redactia -

CSU Asesoft, scor cam strâns cu o echipă din subsolul ierarhiei Diviziei A de baschet masculin

Foarte interesantă şi, totodată, surprinzătoare partida de baschet masculin de la Brazi, disputată de CSU Asesoft Ploieşti în compania penultimei clasate din ierarhia Diviziei A, BC PH Csikszereda Miercurea Ciuc şi terminată cu scorul de 70-58 în favoarea sextuplei campioane a baschetului masculin românesc. Primul sfert i-a lăsat mască pe cei circa 450 de iubitori ai sportului jucat la panou, prezenţi în sala de sport din comuna prahoveană, Ciucul conducând pe tabelă, după 10 minute de joc, cu 16-15. Ba mai mult, harghitenii au mers cu acest avantaj şi la vestiare, la pauza mare, după un la fel de neaşteptat 16-16, la finele actului al doilea. De-abia în sfertul al treilea, spectatorii au recunoscut echipa lui Vladimir Arnautovic, un 19-8 sec închizând practic meciul, chiar dacă replica din ultimul act a baschetbaliştilor ciucani a fost iar bună, numai 20-18 pentru CSU Asesoft. Doar un ecart final de 12 puncte a fost însă suficient ca formaţia căpitanului Cătălin Burlacu să ajungă în coasta liderului actual, BC Timişoara, o adevărată surpriză plăcută în această ediţie de campionat.

Fără Michael Jones, indisponibil după accidentarea suferită la Mediaş, în prima repiză a meciului contra Gazului Metan, şi fără Szijarto Levente, nerecuperat încă tot după o problemă de ordin medical, Dado Arnautovic i-a dat credit tânărului Vlad Dumitrescu, cel care a făcut parte din primul „5”, alături de Aleksandar Vlahovic (foto; www.csuasesoft.ro), Andrei Căpuşan, Cătălin Burlacu şi Drasko Albijanic. Dumitrescu a bifat nu mai puţin de 28 de minute şi 32 de secunde pe parchet, având chiar o aruncare reuşită de la distanţă. Dar, din cauza scorului strâns, cu precădere în primele două sferturi ale întâlnirii, Arnautovic nu a putut să-i arunce deloc în luptă şi pe ceilalţi tineri de pe bancă – Andrei Lupuşoara, Vlad Negoiţescu, Adrian Movileanu, care a prins acum lotul de 12, Matei Nuna – şi nici măcar pe ceva mai experimentatul Vlad Dogaru. Astfel, bosniacul s-a bazat doar pe un număr restrâns de baschetbalişti, în afara titularilor mai intrând  pe teren numai Rade Dzambic şi Anton Kazarnovski.

Au marcat pentru CSU Asesoft următorii jucători: Burlacu (15 puncte), Vlahovic (15), Albijanic (11), Căpuşan (11), Dzambic (7; 1×3 puncte), Kazarnovski (6), Dumitrescu (5; 1×3). De la formaţia din Miercurea Ciuc, cei mai buni realizatori au fost Erceg Dino (16; 1×3), Wilbert Emmnauel Dies (15) şi Robert Christopher Long (14; 2×3). Oarecum ciudat, dacă ardelenii au transformat cinci aruncări de la distanţă, din 19 încercări, având un procentaj de 26%, ploieştenii au reuşit doar două, din 18, adică 11%! Ciucanii i-au devansat, de altfel, pe adversarii lor şi la numărul de recuperări: 41/36 (13 ofensive şi 28 defensive contra 10 ofensive şi 26 defensive). În schimb, la aruncări de 2 puncte şi la cele libere, CSU Asesoft a fost superioară, ca procentaj, echipei BC PH Csikszereda Miercurea Ciuc 52% – 46%, respectiv 41% – 39%. Peste toate aceste date statistice rămâne că Asesoft e pe a doua poziţie din frunte, iar Ciucul – pe aceeaşi, dar din coadă!