CSU Asesoft se bagă în „junglă” fără pivot, dar cu o extremă nouă din Bulgaria

Redactia -

CSU Asesoft se bagă în „junglă” fără pivot, dar cu o extremă nouă din Bulgaria

Internaționalul bulgar Bojidar Avramov (foto, la primul antrenament de la sala Olimpia; Cătălin SOARE, www.sportaction.ro) l-a convins, după trei zile de probe, pe Vladimir Arnautovic, antrenorul principal al campioanei en-titre a baschetului românesc, CSU Asesoft Ploiești, că merită a i se oferi un contract. Astfel, Avramov a semnat, după cum notează siteul clubului, un angajament pe o perioadă de un an și jumătate, cu mențiunea că există o opțiune din partea conducerii pentru sezonul 2015-2016. Se înțelege astfel că, dacă oficialii „alb-albaștrilor” vor fi mulțumiți de prestația extremei din Bulgaria în ceea ce a mai rămas din sezonul regulat și, apoi, în play-off, atunci va fi păstrată și în campionatul următor.

Deplasându-se, vineri, 20 februarie 2015, la Târgu Mureș, pentru a oferi replica echipei locale, BC Mureș – în întrecerile Ligii Naționale Masculine de Baschet, într-un joc care va debuta la ora 18.00, în transmisiunea live a celui de-al treilea canal al postului DigiSport -, fără centrul american Christopher Cooper, accidentat la gleznă, Asesoftul îl va alinia în schimb, la startul întâlnirii, pe Bojidar Avramov. Alături de acesta vor mai fi înscriși în raportul de joc Marius Runkauskas, Stefan Pot, Alhaji Mohammed (care va mai bifa două partide la „rechini”, înainte de a se depărți de Asesoft), Szijarto Levente, Jermaine Jonte Flowers, Michalis Pelekanos, Cătălin Burlacu, Vlad Negoițescu, Vlad Dogaru, Adrian Movileanu și Andrei Ene.De săptămâna viitoare va fi inclus în lot și un pivot cu experiență internațională, el bifând și partide din Euroligă.

Meciul de la Târgu Mureș se va desfășura în sala sporturilor locală, denumită „junglă” de către suporterii echipei antrenate de lituanianul Audrius Prakuraitis, iar asta pentru atmosfera incendiară pe care o fac la fiecare meci al favoriților. În condițiile în care ploieștenii se vor prezenta fără un jucător cu experiență specializat pe poziția 5, sarcina lor va fi sensibil îngreunată, chiar dacă trupa mureșenilor nu este în cea mai bună formă acum, schimbându-se recent și antrenorul, Srecko Sekulovic părăsind urbea ardeleană după trei ani. Înaintea partidei dintre BC Mureș și CSU Asesoft, lider al LNBM este Steaua EximBank București, 15 victorii, 2 înfrângeri, 32 de puncte, urmată de campioana en-titre din Ploiești, 14 succese, 3 eșecuri, 31, gazdele acesteia din urmă ocupând ultimul loc ce permite prezența în play-off, cu 8 victorii și 9 înfrângeri, 25. Meciul va fi arbitrat de un trio de arbitri alcătuit din constănțeanul Marius Ciulin și clujenii Bertalan Istvan și Ciprian Ciocan, comisar FRB fiind delegat Mircea Martiș (București).