CSU Asesoft vrea să pună indigoul pe… minunea de la Moscova!

Redactia -

CSU Asesoft vrea să pună indigoul pe… minunea de la Moscova!

Cu 24 de ore înainte de returul cu unul dintre liderii Grupei E din EuroCup, Khimki Moscow Region, de care au dispus total neașteptat în prima etapă, în deplasare, baschetbaliștii campioanei en-titre CSU Asesoft visează la un nou succes în dauna vedetelor din Rusia, care ulterior confruntării directe au câștigat toate meciurile disputate. Dacă vor pune indigoul pe… minunea de la Moscova, Cătălin Burlacu și coechipierii lui vor reuși prima victorie din sala Olimpia în actualul sezon internațional, până în prezent succesele fiind consemnate numai pe terenuri străine, în fața deja-amintitei Khimki și, respectiv, a lui Igokea Aleksandrovac, în Bosnia-Herțegovina. Acasă, au suferit eșecuri cu co-liderul grupei, Pinar Karșiyaka Izmir, din Turcia, și cu formația campioană a Bulgariei, Akademik LukOil Sofia. Pierzând la doar două puncte disputa de la Ierusalim, în fața principalei contracandidate la ocuparea locului al treilea, calificant, din ierarhie, Hapoel Migdal, și având drept bilanț parțial două succese și trei înfrângeri, cei de la Asesoft au nevoie, pentru a mai spera să ajungă în Top 32, de victorii pe linie în partidele rămase de disputat la Ploiești, împotriva lui Khimki, Hapoel Migdal și Igokea, plus una la Sofia, în ultima etapă, fiind mai greu de crezut într-o minune și la Izmir.

Confruntarea cu rușii va avea loc miercuri, 20 noiembrie 2013, cu începere de la ora 19.30, la „Olimpia”, și va fi preluată în direct de către postul de televiziune DigiSport, pe al treilea canal al său. Înainte de joc, antrenorul principal Vladimir Arnautovic a declarat pentru www.csuasesoft.ro: „Khimki Moscova este una dintre cele mai puternice echipe prezente în EuroCup și, cu siguranță, va face tot posibilul să câștige trofeul. Rușii au pierdut un singur meci în această competiție, împotriva noastră, astfel că vom face tot ce ne stă în putință pentru a repeta performanța. În baschet, nimic nu este imposibil, mai ales că jucăm acasă și vom avea publicul alături de noi„. L-a completat pivotul finlandez de origine americană Gerald Raymond Lee jr. (foto, la minge; Mirela OPREA), care a spus că, „dacă ne vom îmbunătăți jocul, lucrurile vor merge din ce în ce mai bine în EuroCup. Khimki este un adversar redutabil, vine la Ploiești după patru victorii consecutive și a preluat șefia grupei. Noi am pierdut deja două partide în fața fanilor, așa că avem o revanșă de luat”.

În etapa desfășurată în week-end, în campionatul Ligi Naționale de Baschet Masculin, CSU Asesoft a făcut un meci foarte bun în deplasare, impundându-se după un final electrizant în dauna liderei la zi, CSM Oradea, în sala Antonio Alexe, cu scorul de 99-91. A fost un duel nerecomndabil cardiacilor, combatantele alternând la conducere, însă clasa desosebită a lui Gerald Raymond Lee jr., Dragan Zekovic, Alhaji Mohammed și Christopher Lee Dunn și-a spus cuvântul tocmai când ploieștenilor le ardea buza mai tare. Remarcabilă eficiența de sub panoul advers și de la linia de libere a lui Lee jr., care a bifat, de fiecare dată, 10/10! Totodată, Zekovic a finalizat 4/6 la aruncările de la distanță, fapt mai puțin obișnuit pentru un jucător de înălțimea lui și în condițiile în care Asesoftul suferă la capitolul „shooteri de meserie”.

Organizatorii așteaptă sală plină mâine seară, cu speranța că fanii îi vor poarte către o victorie pe favoriții lor, ca să rămână astfel în cărțile calificării în faza următoare a celei de-a doua competiții intercluburi din baschetul continental ca importanță. Jucătorii echipați în alb și albastru sunt capabili să reușească atunci cânt îi au alături pe suporteri, cărora le-au rămas datori acasă, așa cum remarca mai sus și Gerald Raymond Lee jr., impresionat de atmosfera de la sala Olimpia. Tot aici, Burlacu & Co. vor juca, în week-endul următor, în campioantul LNBM, contra Energiei Rovinari.