Cătălin Burlacu şi coechipierii lui s-au încălzit mai greu în „Transilvania”, dar şi când au dat în fiert!

Redactia -

Spre deosebire de fotbaliştii de la Petrolul, care s-au întors pe scut de la Mediaş, capotând cam ruşinos în faţa echipei locale, Gaz Metan, scor: 0-2, CSU Asesoft a continuat să urce în campionatul Ligii Naţionale de baschet masculin, impunându-se în acelaşi judeţ, Sibiu, în dauna formaţiei CSU Atlassib, în sala Transilvania, cu 83-71 (23-23; 21-25; 18-11; 21-12). Fideli principiului „eşec în Eurchallenge Cup şi imediat succes în campionatul intern”, baschetbaliştii echipaţi în alb şi albastru au reuşit să treacă, din fericire, cu bine peste înfrângerea de la Nicosia, în faţa trupei de americani a lui Keravnos Strovolou, şi – fără a da semne de oboseală după acel meci şi drumul tur-retur în Cipru, iar apoi la Sibiu şi înapoi – să-şi arate superioritatea. Fără Robert Nyakundi, lăsat acasă din cauza unei răceli puternice, şi cu Aleksandar Vlahovic rămas pe bancă, în echipamentul de prezentare, ci nu în cel de meci, pentru a fi menajat din cauza unor dureri la gleznă, antrenorul Vladimir Arnautovic a folosit în sala „Transilvania” numai opt jucători, dintre care sârbul Vukaşin Mandic, pe picior de plecare, a prins doar cu puţin peste un minut pe teren. Astfel, greul a căzut pe umerii primului „5”, Tudor, Szijarto, HargroveDragan_Petricevic_www.csusibiu.ro, Burlacu (foto, la minge; www.csuasesoft.ro) şi Tica, de pe bancă mai venind în afara lui Mandic – dar cu  o controibuţie apreciabilă – Stănescu, mai ales, şi Timermanis. Până la pauza mare, a părut a nu fi prea grozav pentru oaspeţi, la cabine mergând cu un deficit de patru puncte, după un final de act secund pierdut copilăreşte. La reluare însă, Dado Arnuatovic şi-a „încărcat” băieţii cu multă ambiţie, iar aceştia i-au oferit, cu precădere în sfertul al patrulea, o mostră de apărare cum nu am mai văzut de multă vreme la Asesoft. În plus, Burlacu a aruncat perfect de la distanţă, iar Stănescu a jucat ca în prima tinereţe. Astfel, ploieştenii au răsturnat scorul de pe tabela de marcaj şi au terminat meciul fără emoţii, cu un ecart de de 12 puncte. Cât să ajungă acum pe locul al V-lea din ierarhia Ligii Naţionale. Următorul meci, de la Brazi, cu mai modesta BC Csikszereda Miercurea Ciuc, poate însemna – după posibila revanşă de marţi, 27 noiembrie 2012, ora 19.00 (în direct pe „sport.ro”), în faţa finlandezilor de la Joensuun Kataja, în grupa B din Eurochallenge Cup – un galop de sănătate pentru „alb-albaştri” şi încă două puncte bifate în clasament.

CSU ATLASSIB: Aleksandar Gruev (21 de puncte; 3×3), Mihail Octavian Paul (13; 3×3), Mantas Griskenas (10; 3×3), Devon Andre Austin, Kramer Tres Knutson (11)/Uroş  Velickovic, Cristian Crăciun (3; 1×3), Nenad Markovic (5), Vajda Attila (8), Cristian Ban. Antrenor: Dragan Petricevic.

CSU ASESOFT: Adrian Tudor (3), Szijarto Levente (2), Darius Hargrove (13), Cătălin Burlacu (23; 3×3), Vladimir Tica (11)/Virgil Stănescu (22), Ivars Timermanis (9; 3×3), Mandic. Antrenor: Vladimir Arnautovic.

Au arbitrat: Alin Mircea Faur (Timişoara), Bukuresti Laszlo (Sovata) şi Bertalan Istvan (Cluj).

Comisar FRB: Ion Breza (Bucureşti).

Eliminări pentru 5 greşeli personale: Kramer Tres Knutson, Vajda Attila.

La finalul meciului de la Sibiu, tehnicianul sub conducerea căruia echipa ploieşteană a cucerit primul trofeu din vitrină, Cupa României, şi ulterior – ca director tehnic – FIBA Europe Cup, este vorba despre bosniacul Dragan Petricevic (foto; www.csusibiu.ro), şi-a anunţat despărţirea de formaţia ardeleană, urmând să preia o altă echipă, posibil tot din Tunisia, acolo unde a mai activat destul de recent, cu rezultate foarte bune. Conducerea clubului CSU Atlassib Sibiu s-a mişcat repede şi a şi semnat un contract pe doi ani şi jumătate cu antrenorul sârb Miodrag Perisic, cel care le-a mai pregătit pe „U”-Mobitelco Cluj, în perioada în care se lupta cu Asesoftull pentru supremaţia din baschetul masculin autohton, şi pe CS Otopeni, ultima oară lucrând în Egipt, la Zamalek. „E mai bine pentru mine să plec în străinătate, pentru sănătatea mea mai ales, fiindcă nu mai rezist la stresul din baschetul românesc” – a punctat Petricevic!