Cu 14 cazuri Covid noi şi alte două decese, Prahova devine un judeţ cu mari probleme – 30 iunie

Daniel Dimache -

Cu 14 cazuri Covid noi şi alte două decese, Prahova devine un judeţ cu mari probleme – 30 iunie

La nivelul județului Prahova, în data de 30 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 1631 de personae aflate în izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore au ieșit de sub această măsură 111 persoane și au intrat alte 271. În carantină instituționalizată se mai află 19 cetățeni.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 396 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus, dintre care 14 au decedat, iar 108 au fost declarate vindicate și externate.

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 14 noi cazuri de infectare cu noul coronavirus şi două decese, în judeţul Prahova.

Totodată, în baza Ordinului ministrului Sănătății nr.1137/2020, pe parcursul zilei de 29 iunie, au mai fost externați zece pacienți asimptomatici sau cu forme ușoare ale bolii COVID-19. Aceștia au obligația să mai stea încă patru zile în izolare la domiciliu. Conform prevederilor Ordinului de ministru, pe durata izolării, monitorizarea stării de sănătatea acestor pacienți se face de către medicul de familie, zilnic, prin telemedicină. Cei care nu sunt înscriși la un medic de familie sunt monitorizaț izilnic de către DSP. În total, în baza Ordinului amintit mai sus, 91 de prahoveni au fost externați, dar cu obligația să respecte regulile precizate.

În secțiile de Terapie Intensivă din județ, destinate îngrijirii bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2, sunt internați zece pacienți (opt sunt ventilați mecanic).

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța public și alte misiuni impuse de contextul actual.

Astfel, pe parcursul zilei de 29 iunie 2020, în cadrul acțiunilor punctuale, au fost verificate șase societăți comerciale. Au fost legitimate 251 de persoane și oprite în traffic 197 de autoturisme. De asemenea, au fost effectuate verificări la 1717 persoane dintre cele care se aflau în izolare la domiciliu.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 76 de sancțiuni, învaloare de 38.500 de lei.

Documentele oficiale emise la nivel național în contextual pandemiei de COVID-19 pot fi consultate pe portalul stirioficiale.ro, în secțiunea Hotărâri și legislație.  Amintim că o altă pagină web cecuprinde informații de interes în material prevenirii răspândirii noului coronavirus este www.cnscbt.ro. (Centrul Național de Supraveghere și Control al BolilorTransmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică).

Cetățenii sunt sfătuiți să se informeze doar din surse oficiale, dar și să apeleze pentru recomandări sau alte informații la TELVERDE – 0800.800.358.

 INSTITUȚIA PREFECTULUI – JUDEȚUL PRAHOVA

30 IUNIE 2020

Au fost înregistrate în judeţul Prahova încă 2 decese. Pe surse, am aflat că este vorba despre un bărbat, în vârstă de 79 ani, internat si confirmat pe în 25.06, decedat pe 29.06. Suferise un accident vascular ischemic cu sechele şi mai avea hipertensiune arterială, diabet zaharat tip 2, demenţa mixta, neoplasm de prostată operat. A fost internat la ATI – Spitalul Municipal Câmpina şi era din rândul beneficiarilor de la Centrul de bătrâni din Homorâciu, unde a fost descoperit focarul Covid.
Celălalte deces este al unui bărbat, 63 de ani, internat direct la Terapie Intensivă – la Spitalul Judeţean de Urgenţă, pe 23 iunie, confirmat tot atunci şi decedat pe 29 iunie. Şi el suferise un accident vascular cerebral, avea diabet zaharat de tip 2 şi boală cardiacă ischemică dureroasă.