Cu Austria, la EURO, CR7 a devenit… CR-11! Belgia a făcut spectacol, iar Islanda – o nouă surpriză plăcută

Dragos Trestioreanu -

Cu Austria, la EURO, CR7 a devenit… CR-11! Belgia a făcut spectacol, iar Islanda – o nouă surpriză plăcută

Cea dintâi zi a celui de-al doilea week-end de la EURO 2016, din Franța, a oferit un prim meci, în care Belgia a confirmat jocul spectaculos de la debut, cel contra Italiei. Cu diferența că, împotriva Irlandei, a reușit să și marcheze și, evident, să și câștige. Ba chiar, la un rezultat de… forfait: 3-0! Dar asta după o primă repriză încheiată cu o remiză albă. În a doua însă, belgienii au spart ghinionul și stângaciul Romelu Lukaku a redevenit atacantul letal, „dubla” sa, la pasele lui Kevin de Bruyne (48) și, respectiv, Eden Hazard (70), încadrând golul lui Axel Witsel, înscris cu capul, după – nota bene – o serie de nu mai puțin de 28 de pase ale fotbaliștilor lui Mark Wilmots! Astfel, Belgia a rămas în cărțile calificării în optimi. O și merita!

Mult lăudată, și nu degeaba, după acel 1-1 cu Portugalia, Islandei i-au lipsit doar două minute, hai cinci și cu prelungirile dictate de arbitru, s-o depășească pe singura formație din grupa H care obținuse maximum de puncte după primul meci – Ungaria. Islandezii au deschis scorul, din penalti, în minutul 39, prin Gylfi Sigurdsson, care l-a executat cu sânge rece pe „veteranul” Kiraly Gabor, și au mai marcat încă o dată cu 120 de secunde înainte de expirarea timpului regulamentar de joc, dar în… proprie poartă, prin nefericitul Birkir Mar Saevarsson, cel care a împins în plasă o centrare a sârbului natualizat Nemanja Nikolic! Totuși, neînvinsă și cu o zestre de 2 puncte, Islanda mai are șanse de calificare, dacă va scoate un rezultat bun contra Austriei, „lanterna roșie” a grupei F.

După ce nu reușiseră să treacă de islandezi, la debutul la EURO, Cristiano Ronaldo (foto; www.gsp.ro) și coechipierii lui au sperat mult la un succes contra austriecilor. I-au dominat copios da capo al fine, au ratat enorm, dar – nu-i mai puțin adevărat – au avut în față și un portar în zi formidabilă, Robert Almer, care a făcut minuni. Goal-keeper-ul Austriei Viena i-a exasperat pur si simplu pe lusitani, care au avut și o bară, în prima repriză, la frumoasa reluare cu capul a lui Nani. Luis Carlos Almeida da Cunha, pe numele din pașaport. Și totuși, Portugaliei i se simplificase planul de a marca, Ronaldo obținând un penalti, după ce a fost trântit în careul mic de Martin Hinteregger, în minutul 79. Degajat, schimbând două vorbe, înainte de execuție, cu arbitrul italian Nicola Rizzoli, dar uitând că jucătorul faultat nu-i bine să execute și lovitura de pedeapsă, cel supranumit CR7 l-a fentat, apoi, pe Almer, dar a țintit bara din dreapta a buturilor Austriei, devenind astfel… CR-11! Peste alte șase minute, l-a învins pe goal-keeper-ul „sperietoare”, ]ns[ dintr-o poziție clară de ofsaid, golul nefiind just validat. Și astfel, în pofida și a numeroaselor lovituri libere avute pe finalul meciului, căpitanul nu i-a adus victoria Portugaliei, nici în al doilea duel de la EURO! Poate la al treilea, pentru a mai spera la accederea în optimi!