Cu ce am rămas după un meci de pe „Ilie Oană”. Dacă au venit 6.000 de târgovișteni pentru Chindia, câți… ploieșteni musai să fie la derbiul cu UTA?

Dragos Trestioreanu -

Cu ce am rămas după un meci de pe „Ilie Oană”. Dacă au venit 6.000 de târgovișteni pentru Chindia, câți… ploieșteni musai să fie la derbiul cu UTA?

În sezonul trecut, s-a acreditat ideea – și chiar nu am înțeles de ce – că ar exista o rivalitate între FC Petrolul Ploiești și Chindia Târgoviște. Fals! Niciodată, privind la istorie, evident și la palmares, nu ar putea exista rivalitate, în sensul real al cuvântului, între echipele fanion ale Prahovei și Dâmboviței. Doar s-a întâmplat ca vecinii dinspre Vest să fie mai motivați să promoveze la finele ediție 2018-2019, atâta tot! Drept urmare, a o trece pe Chindia lângă FCSB, Dinamo, Astra și altele ar fi un nonsens, ba chiar o mare eroare. A fost doar o contracandidată la accederea în Liga 1, care a trecut linia de finiș prima, deși – nota bene! – a pierdut patru puncte din șase la „dubla” cu Petrolul! Odată stabilită această stare de fapt, petroliștii nu trebuie să se sfiască totuși să mai învețe și lucrurile bune de la târgovișteni.

Vineri, 2 august 2019, la ora 21.00, cel puțin 6.000 de fani ai Chindiei au umplut tribunele 0 și 1, ba chiar și doua sectoare și un sfert de la T2. Și nu au fost simpli spectatori, ci suporteri dintre cei mai pătimași. Unii care și-au încurajat frenetic și cu maximă dărnicie gruparea favorită, Chindia reușind astfel să-și adjudece prima repriză, cu scorul de 1-0, după golul deja redevenitului dinamovist Mihai  Neicuțescu – MVP-ul duelului, ex-aequo cu ardeleanul Alexandru Păun -, ulterior centrării burkinamezului Blaise Yameogo (care mai are încă… patru prenume!), și să-i „bage în ședință” pe Ciprian Deac și coechipierii lui. E drept, destui dintre aceștia mai obișnuiți cu… banca de rezerve, dar tot campioni en-titre ai României, de la CFR Cluj, numindu-se! Nu întâmplător, la conferința de presă de la final, la care au fost prezenți… trei jurnaliști din Ploiești și un cameraman de la Digisport – asta apropo de obligația aiuritoare de a ne procura la fiecare meci al Chindiei, de la casa de bilete, badge-ul care ne acreditează! -, Dan Petrescu a declarat că, dacă echipa lui va fi încurajată în „Gruia”, la meciul cu Celtic Glasgow, de miercuri, 7 august, ora 21.00, precum au fost Cristian Cherchez & Co. pe „Ilie Oană”, atunci CFR ar avea ceva șanse în fața campioanei Scoției!

Ce-ar trebui să fi învățat echipierii Petrolului, dacă or fi și văzut partida de la Ploiești în hotelul în care se aflau la acea oră? Că indiferent de valoarea unui lot, superioară fiind cea a CFR-ului, sâmbătă, la Ploiești, dacă te mobilizezi din plin și ai în spate și susținători neobosiți, o surpriză poate apărea, uneori chiar și mai mult decât pe jumătate. Târgoviștea a cedat repriza a doua fiindcă egalarea a venit repede, însă tot s-a mai luptat cât să împiedice destulă vreme remontada. Apoi, la 1-2, nici tribunele nu au mai avut suflu și nici băieții de pe teren ai lui Viorel Moldovan. Însă, trebuie reținut primul mitan al acestora. E un exemplu! Dacă luni, 12 august, la ora 18.00, pe arena Ilie Oană, vor fi nu 6.000, nu 7.000, nu 8.000, ci cel puțin 12-13.000 de fani inepuizabili ai Petrolului, cu siguranță că „lupii” vor avea nu doar una, ci două reprize mai grozave chiar decât cea dintâi a Chindiei, contra campioanei. Haideți, să vedem! Pot și suporterii, pot și jucătorii? Zic că da!

Captură Digisport și Youtube