Cu ce-au avut poliţiştii prahoveni de furcă în ultimele 24 de ore

Redactia -

Buletin de presă

 

 

Principalele activități desfășurate de către efectivele Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și evenimentele înregistrate în ultimele 24 de ore :

 

Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și executat 7 acțiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 161 de conducători auto și au fost controlate 96 de autovehicule de transport persoane și mărfuri.

Având în vedere neregulile depistate, agenții rutieri au constatat două infracțiuni și 713 contravenţii, sancționând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (296 pentru viteză excesivă; 18 pentru abateri ale pietonilor; 185 pentru neutilizarea centurii de siguranță). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 15 permise de conducere şi au fost retrase 12 certificate de înmatriculare auto.

De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. Cu ocazia activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat 6 infracțiuni în flagrant și 174 de contravenții, dintre care: 54 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 79 la O.U.G. nr. 195/2002, 10 la Legea nr. 12/1990 etc, în valoare totală de 38.620 lei. În același timp, agenții de siguranță publică au verificat 291 de vehicule. 

 Tot ieri, în mediul rural au fost constatate 33 de infracțiuni și 138 de contravenții. De asemenea, au fost executate 3 acțiuni și au fost controlate 419 de vehicule, ocazii cu care 8 conducători auto au fost verificați cu aparatul etilotest, pentru 3 dintre ei luându-se măsura reținerii permisului. 

 

          Exemple de acțiuni:

 

La data de 15.03.2013, între orele 13 și 14.30, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Ploiești au organizat și executat o acțiune în zona centrală a municipiului, în vederea prevenirii și combaterii fenomenului infracțional specific zonelor urbane aglomerate. Astfel, au fost constatate două infracțiuni flagrante și au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale (31 dintre acestea pentru abateri rutiere), în valoare de 8.700 lei. În același timp, valoarea bunurilor confiscate se ridică la 1.750 lei.

 

Între orele 19 și 21, polițiștii ploieșteni din cadrul Secției nr. 3 au organizat o acțiune pe raza lor de competență. Scopul acesteia a fost acela de a crește siguranța traficului rutier, astfel că au controlat un număr de 65 de autovehicule. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.080 lei.

 

Și poliștii din cadrul Secției nr. 4 Ploiești au executat ieri după-amiază o acțiune în zona Gării de Sud, în scopul de a preveni şi combate infracţiunile contra patrimoniului, precum și pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică. Cu această ocazie, au legitimat 18 persoane, au controlat 7 autovehicule, pe parcursul acțiunii aplicând 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.200 lei.

 

În intervalul orar 12-13.30, la nivelul Secției de Poliție Rurală nr.10 Valea Călugărească a fost organizată și desfășurată o acțiune în vederea asigurării siguranței publice în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ

 

 

preuniversitar. Astfel, au fost legitimate 52 de persoane, au fost controlate 31 de autovehicule și au fost constatate 14 contravenții. De asemenea, doi elevi au fost depistați că absentau de la cursuri, polițiștii informând în acest sens conducerea unității școlare. Totalul sancțiunilor aplicate se ridică la 2.400 lei.

 

Între orele 15 și 16.30, pe raza municipiului Câmpina au fost distribuite aproximativ 5.000 fly-ere şi afişe conţinând sfaturi pentru prevenirea infracţiunilor de înşelăciune, tipărite cu sprijinul Primăriei municipiului. Distribuirea acestora s-a realizat pe întreg teritoriul municipiului Câmpina, de către 18 echipe formate din agenți din cadrul Poliției Municipale, ajutați de 10 polițiști locali și 60 de elevi din cadrul Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr”, fiind folosite în acest sens 10 autospeciale de poliție și 4 autoturisme puse la dispoziție de către Primărie. Cetățenii municipiului au apreciat demersurile realizate pentru prevenirea acestui gen de fapte, iar afișele au fost postate la intrările în blocuri, la sediile instituțiilor și ale obiectivelor economice.

 

          Infracțiuni rutiere:

 

20.03.2013, ora 11, în Urlați: conducere a unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis;

20.03.2013, ora 13, în Tomșani: conducere a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală și conducere a unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis;

20.03.2013, ora 13.10, în Valea Doftanei: conducere a unui autovehicul înmatriculat în alt stat fără drept de circulație pe teritoriul României;

20.03.2013, ora 15.05, în Poienarii Burchii: conducere a unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice;

20.03.2013, ora 18, în Filipeştii de Pădure: conducere a unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice.

 

 

 

 

 

          Accidente rutiere :

 

Accidente rutiere grave – 0;

Accidente rutiere ușoare – 0;

Accidente cu pagube materiale – unul, pe D.N. 1 A.

 

 

Mandat penal pus în executare

 

Poliţiştii din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale Prahova – Biroul Urmăriri, în colaborare cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Giurgiu au localizat şi reţinut pe raza municipiului Giurgiu un bărbat domiciliat pe în comuna Gornet, județul Prahova.

Bărbatul se sustrăgea de la executarea unor pedepse de 3 ani, respectiv un an şi 6 luni închisoare pentru săvîrşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

Urmăritul a fost depus în Penitenciarul Mărgineni în vederea executării pedepsei.

 

 

Polițiștii Postului comunal Șotrile au continuat cercetările privind tentativa de furt comis de către persoane necunoscute în perioada 11-15.03.2013, din magazia unui imobil din satul Lunca Mare.

 

Astfel, a fost identificat principalul suspect de comiterea faptei, acesta fiind un bărbat domiciliat în comuna Brebu, față de care sunt efectuate în prezent cercetări sub aspectul săvâririi infracțiunii de tentativă furt calificat.

 

 

Dosar penal întocmit pentru furt de materiale reciclabile

 

Doi bărbați domiciliați în Băicoi au fost identificați de polițiștii din localitate ca fiind principalii suspecți de furtul a două uși metalice de la o dependință a unei ferme.

Cei doi suspecți comercializaseră bunurile sustrase la un centru de colectare a materialelor reciclabile, de unde au fost recuperate și restituite părții vătămate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

 

 

La data de 20.03.2013, lucrătorii Postului de Poliție Blejoi au surprins doi bărbați care sustrageau material feros de la gardul imprejmuitor al islazului din comună.

Folosind un ciocan, suspecții au spart mai mulți stâlpi și au sustras fierul din interiorul stâlpilor, cu scopul de a-l valorifica la un centru de colectare a materialelor reciclabile.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,furt calificat”.

 

 

Furt țeavă metalică

 

Polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Azuga au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat necunoscut a sustras 19 bucăți de țeavă metalică.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au depistat un tânăr de 20 de ani, din orașul Azuga, care aflându-se în zonă a pătruns în curtea imobilului

 

 

respective și a sustras 19 țevi ce erau depozitate lângă o anexă gospodărească aflată în spatele casei.

Faţă de persoana în cauză s-au întocmit acte procedurale pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

 

Dosar penal întocmit pentru furt de gaze naturale

 

Ieri, în jurul orei 13.00, polițiști din cadrul Secției 4 Ploiești împreună cu un echipaj al unei societăți de distribuție a gazelor au identificat la un imobil din

 

Ploiești în interiorul contorului de gaze un dispozitiv improvizat care permite sustragerea de gaze naturale.

Lucrătorii societății de distribuție a gazelor au sistat furnizarea gazelor naturale, sigilând conducta de alimentare.

În cauză au fost intocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faţă de proprietar, prejudiciul urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior de către societatea păgubită.

 

 

 

Un bărbat, care s-a racordat ilegal la rețeaua de cablu TV, s-a ales cu dosar penal

 

La data de 20.03.2013, polițiști din cadrul Postului de Politie Comunal Cosminele au depistat un bărbat din satul Cosmina de Sus, în timp ce sustrăgea semnal TV de la o rețea de cablu.

Din verificările efectuate, rezultă că bărbatul, în repetate rânduri s-a racordat ilegal la rețeaua de cablu TV, amplasată pe stâlpii de susținere a liniilor de energie electrică.

Împotriva acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infarcțiunii de furt calificat.

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Postului de Poliție Comunal Cosminele.

 

 

Percheziții la hoți de lemne

 

La data de 20.03.2013, lucrătorii Secției de Poliție Rurală nr. 5 Ceptura au efectuat 4 percheziții domiciliare la domiciliile unor suspecți de infracțiuni la regimul silvic.

Astfel, au fost descoperite 13 topoare, 5 telefoane mobil, 5 drujbe, 2 ferăstraie metalice tip joagăr, bunuri folosite la comiterea infracțiunilor

Bunurile au fost ridicate in vederea continuării cercetărilor.

Cercetările în cauză sunt continuate de către lucrătorii Secției de Poliție Rurală nr. 5 Ceptura.

 

 

7 persoane cercetate pentru furturi de obiecte metalice

 

Polițiștii din municipiul Câmpina au fost sesizați de către reprezentanți a două societăți comerciale din localitate despre faptul că din incinta acestora au fost sustrase mai multe obiecte matalice.

În urma activităților desfășurate, au fost depistați suspecții furturilor. Este vorba despre 6 bărbați și o femeie,

Din cercetari s-a stabilit totodată faptul că doi dintre ei sunt suspectați și de comiterea unui furt comis în dauna altei societăți comerciale, de unde au sustras două rame metalice.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

 

În urma activităților desfășurate, Polițiștii din Cocorăștii Colț au fost identificat principalii suspecți ai unui furt dintr-un magazin

 

Polițiștii din Cocorăștii Colț au fost sesizați privind furtul comis dintr-un magazin din comuna Şirna sat Tăriceni.

În urma activităților desfășurate au fost identificaţi principalii suspecți ai furtului. Este vorba despre doi bărbați din com. Şirna.

În urma administrării probatoriului, faţă de aceştia s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, cu propunere de arestare preventivă.