Cu ce forţe s-a deszăpezit în Ploieşti, conform comunicatului primăriei

Redactia -

Cu ce forţe s-a deszăpezit în Ploieşti, conform comunicatului primăriei

Comandamentul de deszăpezire al municipiului Ploiesti, coordonat de domnul primar Iulian Badescu s-a intrunit astazi la ora 12.00 la sediul primariei.

Au fost prezenţi la comandament viceprimarul Iulian Teodorescu – seful comandamentului de deszăpezire, comandantul Politiei Municipiului Ploiesti – comisar sef Cristian Manea, directorii instituţiilor subordinate Consiliului Local – RASP, SGU, SC TCE SA, Politia Locala.

In perioada 24-26 ianuarie 2014 s-a intervenit, in fiecare zi, pentru combaterea zapezii in municipiul Ploiesti cu urmatoarele utilaje:

– Rosal: 23utilaje cu sararite si lama, 7utilaje cu lama, 2autocisterne cu lama, 15 incarcatoare frontale, 3 sararite electrice

– SGU: 4 incarcatoare, 4 tractoare cu remorca, 2 buldoescavatoare, 2 freze, 4 utilaje de 3,5 toen pentru transportul zapezii

– TCE: 3 lame pe tramvaie, 1 plug cu perie , 2 remorchere.

Pe langa aceste utilaje, in Ploiesti s-a intervenit si cu lucratori cu lopeti 80 de persoane de la Rosal si 150 de persoane de la SGU. In aceasta perioada s-au folosit 464 tone material antiderapant numai in perioadele cand ninsoarea s-a oprit.

La aceasta ora se intervine pentru degajarea zapezii si cu material antiderapant in cartiere, pe trotuare si in parcari:

o SGU se afla in cartierul Bariera Bucuresti si zona de sud

o Rosal actioneaza in cartierele Malu Rosu, Enechita Vacarescu si Vest I

o RATP actioneaza pentru degajarea zapezii in statiile pentru transportul in comun

o O echipa a Rosal actioneaza in statiile de taxi

De asemenea, pentru activitatea de deszapezire se afla in teren 350 de salariati ai SGU si 170 de lucratori ai Rosal.

Toate echipele de lucru se vor muta in celelalte cartiere ale orasului dupa ce termina interventiile in zonele in care lucreaza acum.

Incarcarea si transportul zapezii se va face la noapte, atunci cand circulatia auto va fi mai redusa.