Cu degetele fracturate și fixate într-o atelă, armeanul Malakyan, „triplă” cu Păuleștiul! O „dublă” a bifat juniorul Enache

Dragos Trestioreanu -

Cu degetele fracturate și fixate într-o atelă, armeanul Malakyan, „triplă” cu Păuleștiul! O „dublă” a bifat juniorul Enache

Când Leo Grozavu a fost instalat ca antrenor principal la FC Petrolul Ploiești, înaintea startului în ediția 2018-2019 a campionatului Ligii a II-a, a venit cu o strategie interesantă, aproape nemaiîntâlnită de dinainte de 1989. Mai precis, săptămânal, marțea sau miercurea, a fost programat câte un meci amical, cu o echipă prahoveană din campionatul Ligii A, CS Păulești sau Petrolistul Boldești de preferință. Idee foarte bună, care a fost perpetuată și după ce Grozavu a fost pus pe liber, toamna trecută!

Și în acest an, odată cu reînceperea competiției în eșalonul secund, fostul secund al lui Leo Grozavu, Mugurel Cornățeanu, devenit șeful staff-ului tehnic, odată cu ultimele două meciuri oficiale din anul precedent, a aplicat aceeași strategie. Cea a amicalelor, la care se oferă șansa de a se antrena prin joc echipierilor care au evoluat mai puțin sau deloc în partida oficială din week-end-ul precedent, ba și a unor juniori care astfel nu mai apar exclusiv la antrenamente. Și în cazul celor din urmă, decizia a fost una perfectă. De exemplu, marți, 26 februarie 2019, la noul test contra Păuleștiului, încheiat cu un scor de… polo, 10-1 (3-1), junele mijlocaș central Robert Enache (foto sus, în text) a înscris ultimele două goluri ale învingătorilor, în minutele 73 și 83. În afara lui, în mitanul secund au mai evoluat și alți juniori, precum Mario Bratu, și el prezent, ca și Enache, în cantonamentul de la Lara, Aris Dobrea, Adrian Nicolae și Marian Constantinescu.

Refăcut ultrarapid după accidentarea de la Târgu Jiu, Ianoș Brânză, singurul portar „U 21” rămas în lotul Petrolului, l-a înlocuit în repriza secundă pe Mirel Bolboașă. Mai exact, cel care, nemeritat, a rămas acasă vinerea trecută, nefiind inclus în delegația pentru Târgu Jiu.

Omul numărul unu al meciului amical contra CS Păulești a fost internaționalul armean Edgar Malakyan, care – deși are câteva degete fracturate la o mână, fiind călcat de către un fotbalist ucrainean de la FC Densa Chernihiv! – a bifat o „triplă” (minutele 26, 53 și 58), nefiind deranjat de atela pe care trebuie s-o poarte până la vindecare. Din nefericire, Malakyan nu are încă primită viza de muncă și nu va putea fi folosit nici la meciul de duminică, 3 martie, ora 14.00, de pe arena Ilie Oană, cu Metaloglobus București. Dacă ar fi avut-o, Edgar – un mijlocaș de construcție rafinat ar fi putut fi inclus în lotul de 18 pentru dificilul duel cu noua trupă a lui Balint Laszlo, ex-antrenorul principal al (încă) liderului Ligii 2, Sportul Snagov.

Restul marcatorilor din poarta Păuleștiului au fost nu numai seniori, precum Dan Bucșa (6), Sergiu Arnăutu (38), Marius Chindriș (47), cel care va trebui să stea pe tușă probabil două etape, ulterior cartonașului roșu primit direct în prima repriză a meciului cu Pandurii, și Nini Popescu (51), dar și un junior care se întâlnește mai puțin cu golul, fundașul stânga sau central Valentin Țicu (foto jos, în text). Internaționalul a bifat antepenultima reușită a „lupilor”, în minutul 71. A revenit, cu acest prilej la joc și grecul Georgios Sarris, dar nu și Alexandru Stoica, menajat după o accidentare. Iată care a fost echipa folosită din minutul 1: Bolboaşă – Olaru, Sarris, Ţicu, Dobrea – Chindriş – Bucşa, Malakyan – Popescu, Arnăutu, Ştefănescu, mai intrând și Brînză, între buturi, precum şi alți juniori, Enache, Bratu, Nicolae şi Constantinescu. Interesant este nu numai că și modulul tactic, indiferent de echipa folosită de Cornățeanu, 1-4-1-2-3, este păstrat de când Leo Grozavu era A1 la Petrolul, ci și că întreg lotul se va reuni, aceasta fiind o regulă tot de pe vremea… aceluiași Grozavu, abia joi, pentru primul antrenament la comun! Până atunci, efectivul este rupt în două, să zic așa, de o parte fiind titularii și rezervele folosite mai mult în confruntarea oficială, iar pe de alta – rezervele neutilizate sau care au intrat mai puțin pe teren, plus câțiva juniori reprezentativi din propriul centru de profil. Leo Grozavu nu mai este la Petrolul, dar… ideile și strategia rămân de bază! Glumind puțin, și… umbra lui!

Altfel, de subliniat că biletele pentru partida cu Metaloglobus au fost puse la vânzare de marți, 26 februarie, la casele speciale de la arena Ilie Oană, dar pot fi comandate și on-line sau cumpărate de la magazinele partenere Entertix. Însă, doamnele și domnișoarele sunt chemate duminică la stadion, urmând să aibă intrare gratuită, în baza unor invitații speciale ce le vor putea ridica tot de la casele de bilete. Asta, firește, drept cadou în săptâmâna din martie dedicată lor!

Foto: www.fcpetrolul.ro