FC Petrolul se califică în grupele Cupei României, după o primă repriză… mult prea egală cu „gazda” din Liga a II-a și o parte a doua zdrobitoare pentru „lupi”. Goluri frumoase ale ploieștenilor

Dragos Trestioreanu -

FC Petrolul se califică în grupele Cupei României, după o primă repriză… mult prea egală cu „gazda” din Liga a II-a și o parte a doua zdrobitoare pentru „lupi”. Goluri frumoase ale ploieștenilor

După primele 45 de minute de la Mediaș, din play-off-ul Cupei României la fotbal, echilibrul mai mare decât putea fi anticipat și de cel mai optimist suporter al „gazdei” din eșalonul secund, CSC 1599 Șelimbăr, a dus cu gândul mai degrabă la meciul Petrolului din Superligă, de pe același teren, cu alți sibieni, cei de la FC Hermannstadt, decât la confruntarea tot de acolo, cu „U” Cluj. Dar, cum orice duel are două reprize, în cea secundă ploieștenii i-au zdrobit pe foștii oponenți din sezonul trecut al Ligii a II-a, calificându-se astfel în grupe, după un drastic 4-0, ulterior remizei albe arătată de tabelă la plecarea spre vestiare.

În primul „11” cu debutanții Leitner și Mathaus, dar și cu un fotbalist foarte puțin folosit în campionat, Velisar, ca și cu alți jucători care, de obicei, vin de pe bancă, FC Petrolul a avut ceva emoții, mai ales în primele minute, în fața jucătorilor lui Eugen Beza, ex-fotbalistul Hermannstadtului și al CSU Voința Sibiu. A avut o ocazie bună vârful de atac francez Gele (minutul 4), finalizarea sa fiind însă o… iluzie optică, mingea ștergând plasa exterioară și ducându-se apoi în spatele acesteia, în afara ei. Petrolul a răspuns mai târziu, factotumul Tamaș (38) deviind de puțin pe lângă bara stângă o minge recepționată din cornerul de pe dreapta executat de Cioiu. Primul mitan s-a încheiat cu o fază la care părerile sunt împărțite: trebuia ori nu cartonaș roșu la portarul Silveanu, cel care îl lovise cu piciorul cam sus pe Grozav, după ce apreciase greșit recepționarea obiectului de joc? Urmașul în arbitraj al clujeanului Sorin Vădana, care îi poartă și prenumele și numele, a arătat galbenul și, drept urmare, CSC Șelimbăr a început repriza secundă tot cu 11 jucători. Apropo de arbitraj, remarcabilă buzoianca Mihaela Țepușă, asistenta de la tușa a doua, care a ridicat fanionul perfect la trei faze în care, deși a fost admonestată de jucătorii sibieni, le-a judecat 100% corect. Bravo ei!

Cu aproape primul „11” la reluare, prima înlocuire consemnându-se în minutul 27, Cioiu schimbându-l Manzala, din cauza unei probleme musculare a francezului, în urma unui sprint, echipierii lui Nae Constantin au etalat cu totul și cu totul alt joc. Unul care le-a permis nu numai să domine și să stăpânească jocul aproape non-stop, ci și să se desprindă serios în ultimele 15 minute ale întâlnirii. Asta după ce deschiseseră scorul prin „specialitatea casei”, faza fixă: corner dreapta Cebotaru, căpitan în acest meci, deviere cu spatele, din careul mare, a lui Tamaș, pe urmărirea lui Huja (55), cap al acestuia din apropierea colțului lung, pentru 1-0! Nemaivând ce pierde, în minutele 62 și 69, Șelimbărul a trecut pe lângă egalare, mai întâi Leitner salvând, printr-un frumos reflex, la șutul lui Gele, din afara suprafeței de pedeapsă, lateral stânga, iar apoi, deschis perfect de Monea, în careu, pe dreapta, fostul dejean Manole a trimis un cross aproape milimetric pe lângă bara verticală a portarului austriac al „lupilor”!

Scăpată cu bine, Petrolul s-a năpustit spre buturile nepotului lui Dani Coman, tot mai insistentul Velisar (79) prinzând un șut de zile mari pentru încă un golazo pe terenul pe care mai înscrisese în vara lui 2019, în poarta FCSB-ului, la un… 4-0! Un rezultat înregistrat și astăzi, pe același teren, atât de familiar prahoveanului fost la Gaz Metan. „Bomba” lui, de la 25 de metri, s-a oprit în plasă, în colțul din stânga lui Silveanu, al cărui plonjon disperat n-a mai avut niciun efect. După faza fixă, venise și un gol din acțiune, așa cum aveau să fie și ultimele două, tot un fel de „specialitatea casei” – contraatacul. Ambele au fost „regizate” de tehnicul și vivacele Tucaliuc, bine jucate de ultra altruistul Cioiu și finalizate de către… urmașul lui Arnăutu, olteanul Măzărache (89 și 90+3): șuturi în poarta goală, din câțiva metri! Succes absolut meritat al Petrolului, după prestația din ultimele 45 de minute, rezultat ma puțin de așteptat după primele tot atâtea. Urmează meciul din campionat, tot de la Mediaș, contra CFR Cluj, în Superligă, sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 21.30, dar va fi… o altă „mâncare de pește”!

Foto: www.digisport.ro