Cu jucători suspendați, accidentați sau deja plecați, Petrolul visează la punctul pentru barem și fac donații din… donații

Dragos Trestioreanu -

Cu jucători suspendați, accidentați sau deja plecați, Petrolul visează la punctul pentru barem și fac donații din… donații

Marți, 24 mai, Petrolul va evolua pentru ultima oară în ediția de campionat 2015-2016 a Ligii 1 Orange pe propriul teren, în compania Concordiei Chiajnei, grupare care o învinsese în ultimul meci al trecutului sezon, salvându-se astfel de la retrogradare. Acum, Concordia nu are emoții, câștigând recent în dauna proaspetei deținătoare a Cupei României, CFR Cluj, și risipindu-și, de data aceasta din timp, emoțiile părăsirii primului eșalon. Cel pe care, matematic, gazdele de pe arena Ilie Oană l-au părăsit imediat după ultimul fluier al arbitrului Cristian Balaj, de pe „Anghel Iordănescu”. Firesc, într-un astfel de context, atmosfera din cadrul clubului găzarilor nu poate fi decât una sumbră, singurul obiectiv al partidei cu ilfovenii fiind obținerea celui de-al 15-lea punct din play-out, pentru a se bifa baremul fixat de către LPF. Iar pentru așa ceva este suficientă doar o remiză. Sigur, era de dorit ca, în duelul în care „lupii” își vor lua la revedere de la inimitabilii lor fani, să fi avut încă șanse de salvare și să tranșeze cu o victorie disputa. Rămâne de văzut dacă, în urma mai multor absențe certe, Benga (suspendat), Stana și Gavrilă (accidentați) și Ziani (plecat deja în Franța, zice-se că în căutarea unui alt contract), se va putea visa la mai mult decât un rezultat de egalitate. Ori măcar la acesta!

Pentru antrenorul principal Ionel Gane, alegerea primului „11” nu va fi, într-o astfel de conjunctură delicată, o sarcină dificilă, anticipând că va miza pe următorii titulari: Popescu – David, Mișelăricu, Alecsandru, Begeorgi – Mareș, Bucșa, Guerriero, Astafei – Zoubir – Paolucci, pe bancă urmând a lua loc doar Cobrea, Beța, Pacar, Michail și juniorul Costache. Ar fi posibil însă ca, de ultim moment, Gane să opteze totuși pentru… continuitatea căpitanului Cobrea între buturi, deși se aude că i-ar fi promis rezervei acestuia că va… debuta la Petrolul chiar de la partida cu ACS Poli. Totodată, nu-i exclus nici ca Gavrilă să apară pe lista de rezerve, dacă accidentarea de la Voluntari nu-i va mai face probleme. Altfel, dacă acum nu a fost chiar o foarte mare problemă alcătuirea echipei ce va intra pe teren luni, la ora 20.30, meciul urmând a fi transmis în direct de televiziunile Look, DigiSport și Dolcesport, la Craiova chiar că vor exista mari dificultăți în acest sens, speculându-se că vor fi jucători destui care urmează a se despărți de Petrolul înainte de deplasarea în Oltenia!

În altă ordine de idei, beneficiari ai donațiilor suporterilor lor, echipierii Petrolului au luat decizia să ofere banii unui puști de 7 ani (foto; www.fcpetrolul.ro) și părinților acestuia, cu handicap, impresionați de povestea lor. A fost vorba despre un gest comun mai mult decât lăudabil, suporteri și favoriții lor, pentru ajutorarea unor semeni aflați în necaz.

La ultimul meci de acasă al „galben-albaștrilor”, cel contra Concordiei Chiajna, formație la care joacă și fostul petrolist Marian Cristescu, un altul, Adrian Cristea, cam dispărând de la o vreme, Comisia Centrală de Arbitri a delegat următoarea brigadă: Marius Avram, Mircea Mihail Grigoriu (ambii din București) și Marius Cristian Marchidanu (Brăila), ca rezervă fiind Bogdan Ionuț Anghelinei, din Galați. Observatorul de arbitraj este tot un bucureștean, fostul portar Constantin Ștefan, iar cel de joc îi este concitadin acestuia, tizul Constantin Stătescu.