Gazeta de Prahova

Cu Leo sau fără Leo, pe banca Petrolului, în primul meci al „dublei” consecutive de pe arena Ilie Oană?

Sport

Dragos Trestioreanu

Mai este foarte puțin până la primul fluier din cea dintâi partidă dintre cele două consecutive pe care FC Petrolul Ploiești le va disputa pe propriul teren, arena Ilie Oană, într-un interval de opt zile, în etapele a XI-a și, respectiv, a XII-a. Cum, de la meciul de pomină de la Pitești și, totodată, post-eșecul de acolo, 0-3, a urmat o poate explicabilă perioadă de secetă informațională, ce se știe sigur în acest moment e că Leo Grozavu continuă să fie antrenorul principal al „lupilor”, iar ce nu se cunoaște e… tehnicianul găzarilor care va sta pe bancă, de la ora 19.30, în duelul cu Luceafărul Oradea! Va fi tot Grozavu, ca și de la debutul campionatului, sau altcineva? Se poate pune răbdarea în cui, fiindcă începe curând meciul.

Petrolul va aborda disputa cu – așa cum se speculează – a doua grupare finanțată de către omul de afaceri Niculae Sarcină, după Energeticianul, „port-stindardul” formațiilor gorjeanului, fără a-i avea în lotul de 18 pe trei dintre cei care au reușit promovarea în Liga a II-a, echipați în galben și albastru. Toți trei au venit la echipă în vara anului trecut și sunt portarul Mirel Bolboașă, fundașul-mijlocaș central Paul Antoche și atacantul Sergiu Arnăutu! Dacă Antoche și, mai ales, Arnăutu au prins meciuri în actuala ediție, Bolboașă – nemeritat – a stat numai în tribună! Cum o va face din nou, și azi, de la 19.30. Foarte ciudată aș numi-o absența din efectivul pentru meciul cu bihorenii a lui Sergiu, mai ales în condițiile în care jocul fără vârf de atac, de pe „Cluj Arena” și „Nicolae Dobrin”, din Trivale, s-a dovedit absolut falimentar. În fine, fanii Petrolului s-au obișnuit deja cu deciziile ilare ale lui Leo Grozavu, nu întâmplător rețelele de socializare abundând de solicitări ale suporterilor pentru demiterea sau – mă rog – demisia de onoare a antrenorului principal. Este un caz de urmărit, dacă nu cumva vom primi semnale mai clare chiar în această seară, o eventuală reîntâlnire între „spațiul tehnic” și „peluze”+”tribune”, pe „Ilie Oană”, anticipând că s-ar lăsa cu un fond sonor de… neuitat!

Adversarii de astăzi ai Petrolului sunt în mare majoritate tineri, dintre care se distinge longilinul portar Bogdan Moga, și îl au ca șef de pluton pe un fotbalist cu mare experiență în primul eșalon autohton, un orădean de pământ, care a locuit însă câțiva ani în… Ploiești, ca echipier al pe-atunci Astrei Ploiești. Este vorba despre fundașul central Cristian Oros, care însă nu mai arată forma de altădată, din defensivă. Mai cunoscuți sunt și alți ex-divizionari A, precum Alexandru Neacșa, o fostă speranță a sportului rege românesc, și Claudiu Codoban, doi mijlocași ofenisvi care pot decide chiar un meci, și Cătălin Țâră, atacantul fiind fiul fostului mare rapidist Fănel Țâră și a ajuns la Oradea, urbea natală a mamei sale, de la Energeticianul. După un debut slab, Luceafărul a detonat câteva „bombe”, încurcând trupe din prima parte a ierarhiei, ba chiar scoțând, etapa trecută, un draw, pe teren propriu, cu liderul Sportul Snagov. Dar, adevărata valoare a echipei lui Cristian Lupuț, un fost combatant de Divizia A, s-a văzut în partida din Cupa României, mai sus-amintita Astra făcând deranj mare pe micuța arenă din Sânmartin și calificându-se mai departe, după ce a făcut scor, acolo. Situație în care, este fără dubii că băieții de la Oradea vor fi outsideri în această seară.

Meciul va fi arbitrat de craioveanul Viorel Nicușor Flueran, care a fost rezervă la… FC Argeș – Petrolul, în etapă trecută, de parcă omul cu delegările de la CCA ar fi dorit să le facă o… glumă proastă fanilor găzarilor, nelăsându-i să uite de partida de atunci! Olteanul urmând a fi asistat de doi tușieri de prim eșalon, concitadinul Adrian Popescu și, respectiv, vâlceanul Florin Păunescu, ca back-up al centralului fiind un alt cavaler al fluierului obișnuit al „lupilor”, bucureșteanul Cristian Georgescu, cu ochii pe toți patru stând mai necunoscutul Bogdan Zanfirescu, din Botoșani. În schimb de sibianul Traian Marcu (Sibiu), observatorul de joc, a mai auzit lumea pe la Ploiești.

Altfel, de subliniat că tot astăzi, 9 octombrie 2018, dar mai devreme, în etapa intermediară s-a desfășurat meciul dintre Academica Clinceni și Pandurii Târgu Jiu, viceliderul ilfovean impunându-se cu scorul de 4-1 (3-1) și atacând astfel din nou prima poziție a clasamentului, pe care o și ocupă în acest moment, la egalitate de puncte cu Snagovul, dar cu un golaveraj mai bun. Evident, locul 1 de dinaintea acestei etape nu a jucat, încă. Succesul clar al Clinceniului în dauna unei echipe bune este încă un motiv pentru ca Petrolul să nu facă vreun pas greșit, dacă nu vrea să piardă contactul cu podiumul.

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.liga2.ro

Citeste mai departe

Statistici T5
Inline
Inline