Cu lotul 99% apt de joc, Petrolul visează la calificarea în finala Cupei României

Dragos Trestioreanu -

Cu mai bine de 48 de ora înaintea primului fluier al returului semifinalei Cupei României-Timișoreana, la complexul de agrement la care a fost făcut public numele actualului sponsor al SC FC Petrolul, Alexandrion Grup România, antrenorul principal ec hipei, Mircea Rednic, și doi dintre fotbaliștii săi, căpitanul Geraldo Alves și Victor Astafei, au prefațat manșa a doua a “dublei”cu FC Steaua SA, de la București, de pe “Arena Națională”. Întâlnirea decisivă pentru accederea în ultimul act al competiției KO se va desfășura joi, 2 aprilie 2015, de la ora 21.30, și va fi transmisă în direct de “Pro TV”.
Tehnicianul “lupilor” este optimist, iar asta mai mult ca sigur datorită recuperării celor trei jucători accidentați și aflați în afara terenului pentru mai multă vreme, mijlocașul central Pablo de Lucas Torres și atacanții Toto Tamuz și Mohamed Tchite. În schimb, este puțin probabilă folosirea lui Geraldo, care acuză probleme medicale survenite pe parcursul ultimului meci din campionat, de la Cluj, contra CFR-ului. Rednic a declarat că “avem, în sfârșit, atacanți. Toto (n.r. – Tamuz) și Meme (n.r. – Mohamed Tchite) s-au refăcut, însă doar unul dintre ei va juca din primul minut, și doar dacă jocul o va cere vor evolua amândoi. Suntem pregătiți și conștienți de importanța acestui meci, știm cât contează să ne calificăm, pentru club, echipă, dar și suporteri. Suntem obligați să înscriem și sunt sigur că o vom face! Probleme sunt cu Geraldo, care s-a antrenat separat, din cauza unor probleme musculare, și sunt șanse mici să fie pe teren joi seară (n.r. – 2 aprilie). S-a refăcut și de Lucas, putem conta pe el, așa că am convocat 20 de fotbaliști pentru acest joc. Ne-am pregătit și pentru penaltiuri, le-am exersat toată săptămâna, iar alături de suporterii noștri, sper că vom sărbători calificarea în finală, imediat după partidă”.
Și posibilul absent a prefațat partida cu fosta sa echipă: „Este finala dinaintea finalei, va fi un joc foarte greu, dar sperăm să facem un meci mare și să ne calificăm.Astafei si Geraldo selectata Ne bazăm pe suporterii noștri, știm că vor veni în număr mare, și cred că vom învinge cu 1-0, nu văd o partidă cu multe goluri”. Pe aceeași lungime de undă a fost și vivacele fotbalist ofensiv, care se va retrage acum în linia de trei din spatele vârfului împins: “Va fi un meci cât un sezon! Orice se poate întâmpla, mai ales că în tur am jucat mai bine, dar am fost egalați în ultimele secunde. Eu cred că vom câștiga și ne vom califica. Ar fi extraordinar pentru noi, club și suporteri să jucăm o nouă finală”. De subliniat că întâlnirea intempestivă dintre patronul FC Steaua SA, Gigi Becali, aflat într-o permisie de cinci zile la București, și Filipe Teixeira, la un mall din capitala țării, nu s-a lăsat cu urmări neplăcute pentru jucătorul portughez, cel care va face parte din lot și cu siguranță va fi și titular joi, pe “Arena Națională”. Nu ar fi exclus ca Mircea Rednic să opteze pentru următoarea formulă de echipă: Pecanha – Alcenat, Ipșa, Satli, Fanchone – I. Filip, Pablo de Lucas – Astafei, Kronaveter, Teixeira – Tchite, iar lista rezervelor să cuprindă jucători de schimb competitivi, în cazul în care s-ar apela la ei pe parcursul duelului. Reamintim că, în tur, la Ploiești, scorul a fost 1-1, fiind deschis în prima repriză de Tchite, iar egalarea a survenit în ultimul minut al prelungirilor, 90+4, fiind opera lui Chipciu, care va lipsi joi, ca și Arlauskis, ambii accidentați, și Varela, întors târziu de la echipa națională a Insulelor Capului Verde.
În cealaltă semifinală, Universitatea – CFR, de pe “Cluj Arena”, se va pleca tot de la un rezultat de egalitate, 0-0, consemnat în prima manșă pe stadionul din cartierul Gruia. Și acest joc va debuta la 21.30, dar miercuri, 1 aprilie, transmis live de televiziunea sport.ro.