Cu „miracolul Ekollo” urcat în autocarul pentru… Săcele și cu actualele noutăți din lot, Petrolul se pregătește de primul meci amical tare! La 35 km de hotel, din nou pe teren sintetic, așa cum impune vremea, acum contra unei prim-divizionare!

Dragos Trestioreanu -

Cu „miracolul Ekollo” urcat în autocarul pentru… Săcele și cu actualele noutăți din lot, Petrolul se pregătește de primul meci amical tare! La 35 km de hotel, din nou pe teren sintetic, așa cum impune vremea, acum contra unei prim-divizionare!

Dacă în postarea de sâmbătă, 16 ianuarie 2021, de pe www.fcpetrolul.ro, suporterii echipei „lupilor” au fost informați, printre altele, că mijlocașul ofensiv Serge Yvan Ekollo Malolo urma să revină la Dunărea Călărași, detașat din nou la clubul din municipiul de lângă Dunăre, la nici 24 de ore după acest anunț camerunezul al cărui contract – se știa că de împrumut, de la Astra Giurgiu la Petrolul – va expira pe 30 iunie a.c. a urcat în autocarul ploieștenilor și a plecat spre… Săcele! Alături de 26 de coechipieri ai săi, cu toții găzduiți lângă Brașov, la un hotel de 4 stele. Viorel Moldovan și staff-ul său a optat pentru un lot de 27 de fotbaliști, alcătuit din 17 români și 10 străini, mai precis, 19 seniori și 8 „underi”. Între timp, am aflat că, în secret, dar legal, Petrolul l-a luat definitiv pe Ekollo de la Astra, iar mai de ultim moment, s-a revenit asupra deciziei de a… întări o contracandidată la calificarea în play-off, Dunărea stând mai bine decât găzarii în clasamentul de la finele anului trecut! Astfel se explică de ce Serge a ieșit din scurt de pe lista „indezirabililor”, acolo rămânând în continuare numai Joeri Poelmans, Bryan Mendoza, Mihai Nițescu și Andrei Răuță, fiindcă Manuel Botic și Leo Beleck au acceptat despărțirea oficială de clubul din Liga a II-a.

Miercuri, 20 ianuarie, de la ora 11.00, Moldovan și colegii săi de pe banca Petrolului vor alege un prim „11” și, implicit, rezervele pentru cel dintâi joc amical tare din Ardeal, de data aceasta contra unei formații de prim eșalon aflată pe locuri de play-off. Este vorba despre Sepsi Sfântu Gheorghe, club care i-a invitat pe petroliști la un test ce se va desfășura pe un teren cu iarbă artificială, din oraș. Va fi al doilea meci amical consecutiv disputat pe „sintetic”, după recentul 7-0 în dauna echipei CSO Plopeni (L3), de la complexul olimpic din Izvorani. Cum Sepsi se află în plin campionat, nu ar fi exclus ca, miercuri, Robert Illyes – cel care îi ține locul unui fost A1 de la Petrolul, Leo Grozavu, acesta contractând o formă mai severă de coronavirus! – să folosească mai mult rezervele din efectiv, plus câțiva jucători cu minute mai puține bifate în acest an. Iată efectivul din care va alege tehnicianul „galben-albaștrilor”: Georgi Kitanov, Raul Avram, Nicolai Cebotari (portari); Ștefan Bărboianu, Alberto Olaru, Bart Meijers, Viorel Lică, Marian Huja, John Steve Mondragón Dosman, Adrian Nicolae, Antoniu Manolache, Valentin Țicu, Rafael Popovici (fundași); Nir Lax, Amidu Salifu, Silviu Pană, Romario Moise, Serge Ekollo, Vlad Mitrea, Pol Roigé Rodríguez, Mihai Constantinescu, Mario Bratu, Vlad Bogdan, Alexandru Saim Tudor, Armando Vajushi, Alexandru Saim Tudor (mijlocași); Vasile Buhăescu, Valentin Balint (atacanți). Lipsesc, motivat, mijlocașul „under” Robert-Daniel Enache (accidentare la un ligament de la genunchi) și atacanții Sory Ibrahim Diarra (întindere musculară, suferită pe parcursul amicalului cu Plopeniul) și Sergiu Arnăutu (inflamație a tendonului ahilean), ei rămânând acasă pentru a se trata. Dar, vor merge, și ei, în cantonament atunci când vor deveni apți de antrenamente normale, așa cum notează același site oficial al clubului găzarilor.

Până la revenirea la Ploiești, jucătorii de la Petrolul vor mai susține încă două teste, cele împotriva AFC Odorheiu Secuiesc (23 ianuarie), recent adversar al Rapidului, pe arena Coresi, din București, scor: 1-4, și Dunărea Călărași (28 ianuarie). Antrenamentele vor continua apoi, acasă, în vederea partidei din optimile Cupei României, de pe „Ilie Oană”, din 9, 10 sau 11 ianuarie, în funcție de alegerea televiziunilor ce dețin drepturile exclusive de transmisie și ale competiției KO. Viitoarea oponentă a Petrolului se știe că va fi CSM Politehnica Iași, formația pregătită de Daniel Pancu nefiind însă deloc în formă, luni, 18 ianuarie, pierzând pe stadionul Emil Alexandrescu, rezultat final: 0-1 (0-0), așa-zisul derbi al Moldovei, în fața oaspeților de la FC Botoșani! Însă, avantajul lui Cosmin Frăsinescu & Co. este că, până la data meciului din Cupa României, vor bifa câteva partide oficiale, pe când adversara de eșalon inferior – niciuna!

Foto: www.fcpetrolul.ro și www.covasnamedia.ro