În ziua zborului spre Istanbul a apărut și Ivanovski, care s-a alăturat celor 21 de coechipieri ce-au făcut deplasarea în Turcia. Tot luni, a avut loc și primul antrenament de pe terenul frumoasei baze sportive a unui club de fotbal din Liga Regională de Amatori!

Dragos Trestioreanu -

În ziua zborului spre Istanbul a apărut și Ivanovski, care s-a alăturat celor 21 de coechipieri ce-au făcut deplasarea în Turcia. Tot luni, a avut loc și primul antrenament de pe terenul frumoasei baze sportive a unui club de fotbal din Liga Regională de Amatori!

Înainte de deplasarea în Turcia, de luni, 20 iunie 2022, președintele executiv al FC Petrolul Ploiești, Costel Lazăr (foto sus, în dreapta), și directorul sportiv al echipei „lupilor”, Claudiu Tudor (foto sus, în stânga), l-au prezentat oficial pe atacantul nord-macedonean Mirko Ivanovski. Atacantul a sosit la echipă chiar în ziua zborului spre Istanbul. Apoi, Ivanovski a făcut cunoștință cu 21 dintre noii săi coechipieri și au făcut împreună drumul pe calea aerului, urmat de un altul, cu autocarul, spre Kartepe. Suburbie a orașului Izmit, aceasta este situată la 117 de kilometri de capitala comercială a turcilor.

Ajunși în localitatea care îi va găzdui până pe 1 iulie, deci timp de 12 zile, fotbaliștilor Petrolului le-a fost rezervat un prim antrenament fizic pe terenul central – dotat cu o instalație de nocturnă – al unei frumoase baze sportive aparținând KullarSpor Kulübü, din cadrul Ligii Regionale de Amatori a Turciei! O bază sportivă dotată cu mai multe terenuri cu iarbă naturală și artificială, toate la un nivel calitativ ridicat. KullarSpor – originar din Ovacık, Başiskele/Kocaeli – este un club care acordă atenție mare și copiilor. Așa cum  se poate observa și din destulele fotografii postate pe pagina proprie de pe o binecunoscută rețea de socializare.

La cea dintâi ședință de pregătire de pe tărâm turcesc, condusă de preparatorul fizic Carmel Bărbulescu, a luat parte întreg lotul deplasat de ploieșteni: portarii Avram, Moroz și Jercălău, fundașii Pașov, Borța, Olaru, Huja, Meijers, Horj, Tamaș, Țicu și Velisar, mijlocașii Cebotaru, Seto, Dumitriu, Jair, Cioiu, Tucaliuc, Bratu, Gheorghe și Măzărache, plus atacantul Ivanovski. Mijlocașul de bandă Grozav, unul dintre cele șase transferuri din acest mercato de vară, nu a făcut deplasarea cu noii săi colegi și urmează a veni direct în Turcia, în câteva zile, după cum notează www.fcpetrolul.ro.

Solicitat la „sincroane”, la plecarea din țară, antrenorul principal Nicolae Constantin s-a declarat mulțumit de achiziții, lăudându-l pe Gabriel Tamaș, cel despre care a spus că îl știe încă de pe când brașoveanul avea 16 ani și i se pare acum chiar mai bun ca la… 20 de ani! Asta pentru că dă totul pe teren, atât la antrenamente, cât și la meciuri. Potrivit opiniei lui Constantin, FC Petrolul este acoperită 90%, în acest moment, din punctul de vedere al efectivului de jucători. De unde se deduce că ar mai avea nevoie de unul sau două transferuri, pentru a fi pe deplin mulțumit.

Față de lotul din sezonul trecut, cel al promovării, în afara celor la care s-a anunțat renunțarea definitivă, au fost lăsați în țară mijlocașii Vlad Prejmerean, Alin Boțogan, Alexandru Saim Tudor și Mihai Constantinescu, dar și fundașul central Alexandru Sabău. Despre primii doi am scris deja, ca și www.liga2.prosport.ro, că au fost împrumutați, pentru ediția 2022-2023, la divizionara secundă Unirea Slobozia. Este drept că actele oficiale nu se vor semna decât începând cu 1 iulie 2022. Adică a doua zi după ultima zi specificată în contractele jucătorilor. Ce destinații vor avea Saim Tudor sau Constantinescu încă nu a „transpirat” absolut nimic. Ca, de altfel, nici despre situația talentatului „under” dâmbovițean Tolea, cel care a debutat în Liga a II-a în ultima etapă a campionatului precedent.

De subliniat că tehnicianul petroliștilor a optat numai pentru trei „underi”, la deplasarea în Turcia, Țicu, Tucaliuc și Bratu. Căpitanul din sezonul trecut și mijlocașul ofensiv împrumutat de la Faru Constanța au redevenit „underi” odată cu promovarea în Liga 1. Din totalul de 22 de fotbaliști aflați la Kartepe, 15 sunt români și șapte străini. Odată cu sosirea și a lui Gicu Grozav, numărul autohtonilor va crește la 16. Cât privește echipele posibil de întâlnit în meciurile-test, în afara lui Botev Plovdiv, deja anunțată, dar care pare a fi sărit, la fața locului, din schemă, siteul găzarilor le-a precizat pe Al Shamal SC (10/12, prima ligă din Qatar), Dinamo-Auto Tiraspol (6/8, primul eșalon al Republicii Moldova) și echipa națională „U21” a statului Bahrain.

Foto: www.fcpetrolul.ro