Sâmbătă, FC Petrolul „cântă”, în derbiul cu „U” Cluj, numai… MOZART! EXCLUSIV! Și la fel o va face și pe mai departe, până la promovarea în Liga 1!

Dragos Trestioreanu -

Sâmbătă, FC Petrolul „cântă”, în derbiul cu „U” Cluj, numai… MOZART! EXCLUSIV! Și la fel o va face și pe mai departe, până la promovarea în Liga 1!

FC Petrolul Ploiești a prefațat derbiul de sâmbătă, 19 martie 2022, de pe arena Ilie Oană, de la ora 17.30, în compania Universității Cluj, anunțând un parteneriat de seamă, mai precis cel cu prima firmă de betting și gambling ajunsă, întâia oară, din Serbia în România. Este vorba despre „Mozzart Bet”, prezentată oficial, vineri, de către directorul sportiv Claudiu Tudor (foto mijloc, în stânga, alături de directorul de marketing al noului sponsor, George Stanciu).

Petrolul se alătură astfel, cum noteaza siteul oficial al clubului găzarilor, unei alte divizionare secunde, dar din play-out, Politehnica Iași. Dar, și a două formații de pe prima scenă, CSO Voluntari și FC Argeș, ce s-au calificat în play-off. Deci, „Mozzart” a avut… mână bună la alegerea partenerilor săi. În foarte importantul meci din prima zi a week-end-ului, numele bine cunoscutei agenții de pariuri, asociată în țara-mamă cu Steaua Roșie și Partizan, va apăra inscripționat pe spatele tricourilor galbene ale „lupilor”, sus, ca și denumirea unei alte partenere deja oficializată, „MRS residence”, poziționată sub numere.

Preluând o ștafetă imaginară, directorul de marketing al clubului ploieștean, Mihai Constantinescu, a prezentat, și el, un alt sponsor al Petrolului – nota bene! – cu domiciliul la Băicoi, în județul Prahova! Este îmbucurător că o firmă de transport marfă, dar nu numai, la intern și în exteriorul României, „EXCLUSIV CAR – Logistic & Transport”, a acceptat să devină parteneră cu o echipă de fotbal din Ploiești, municipiu din care multitudinea de societăți comerciale, de care se tot vorbește, din vara lui 2016 și până în ziua de astăzi, ar fi anunțat că vor „da grămadă”. Însă, NUMAI dacă „galben-albaștrii” vor fi în Liga 1! S-o vedem la… vară și pe asta, deși nu prea cred să fie așa! Căci nu e greu să dai din gură, fără să faci, de fapt, nimic concret. Vin firme din județ, ba și una din Bacău, „Barrier”, iar din orașul reprezentat de FC Petrolul – mai deloc! Apropo de FC-ul acesta trecut în fața Petrolului, parcă așa se spunea că, dacă se iau mărcile la licitație, atunci sigur nu se va mai putea sta la poarta stadionului decât riscând să fii „călcat în picioare”! De către cine? Păi, cum de cine? De… „marea” de societăți comerciale locale doritoare de a se asocia cu un club care, curând, va sărbători 100 de ani de existență! Hai să fim serioși! Nu au dat puțin și o să dea mult?!? Măcar puțin respect s-ar fi putut acorda lui Valentin Țicu și coechipierilor lui, din partea firmelor concitadine, în prezent, când sunt atât de aproape de promovare! Dacă nici acum…

Revenind la derbi, lui Nicolae Constantin îi lipsesc doi fotbaliști care puteau avea partea lor de influență pe teren, Silviu Pană și Dragoș Gheorghe, ambii absenți pentru perioade mai mult sau mai puțin lungi. Dar norocul este că lotu-i numeros și pot fi înlocuiți amândoi, primul fiind mai ales, e drept, o rezervă adesea utilizată, însă cu mult- folos. La rândul lui, „războinicul” Erik Lincar – a declarat că la Ploiești, pe arena Ilie Oană, „va fi război” și că echipa lui nu vine aici pentru a se „băga cu fundul în poartă” – nu îl va avea la dispoziție pe fundașul stânga favorit al său, Florinel Mitrea. Cel pe care l-a antrenat și la defuncta Turris Oltul Turnu Măgurele. Mitrea a terminat deja sezonul, suferind o ruptură a ligamentului încrucișat într-un meci din sezonul regular, din acest an, desfășurat pe „Cluj Arena”. Deși îl avea în efectiv pe ex-divizionarul A Paul Pârvulescu, fundaș stânga de meserie, Lincar i-a asigurat, recent, ca dublură, un fost coechipier al medieșeanului de la Academica Clinceni. Mai exact, un fost titular pe același post, Mihai Dobrescu, ultima oară la Gaz Metan. În concluzie, „U” a acoperit cu bine banda stângă în defensivă, în cea ofensivă avându-l pe tehnicul și mobilul internațional din Insulele Capului Verde, Ely Fernandes. Fotbalist la care cred că Gheorghe Hagi a renunțat eronat, la Farul. Ca și la… Romario Pires (foto jos), de altfel, ploieșteanul ajuns și căpitan la „U”, atunci când nu este titular Costinel Gugu! Da, ex-petrolistul Romario stabilit în România, aici în oraș, fiind căsătorit cu fosta handbalistă de la CSM-ul local, Izabela Mitrescu, cei doi având o dulceață de fetiță, născută anul trecut! Mai rămâne acum de văzut cum va „suna „Moz(z)art sâmbătă seara, în fața a – se speră – 15.000 de iubitori ai fotbalului, în marea lor majoritate suporteri împătimiți ai „lupilor”!

Foto: Ionuț CĂRBUREANU, www.fcpetrolul.ro și www.ziuadecluj.ro