Cu o săptămână înaintea startului primei ligi croate, Slaven Belupo Koprivnica – ultimul adversar amical al Petrolului, din cantonament

Dragos Trestioreanu -

Cu o săptămână înaintea startului primei ligi croate, Slaven Belupo Koprivnica – ultimul adversar amical al Petrolului, din cantonament

Chiar dacă, până înaintea ultimul meci-test din cantonamentul găzduit de stațiunea slovenă Terme Čatež, cel cu Slaven Belupo Koprivnica, locul 6 din 10 echipe, în ediția trecută de campionat, rezultatele înregistrate în jocurile-test ale Petrolului nu au fost pozitive, o remiză și două eșecuri, stagiul de pregătire de acolo a fost extrem de folositor. Iar asta nu nu mai datorită condițiilor de care s-a beneficiat la hotelul Terme și în împrejurimi, ci și prin prisma adversarelor, toate de prim eșalon, din – în ordine – Bosnia-Herțegovina, țara gazdă, și Croația.

Reamintesc că primul amical, cel cu bosniacii de la FK Tuzla City, a fost pierdut în minutul 90, la ultima fază, după ce ploieșteanii deschiseseră scorul în prima repriză și fuseseră egalați aproape de intrarea în ultimul sfert de oră al întâlnirii, rezultatul final fiind de 1-2. A urmat apoi acel 1-1 de pe terenul slovenilor de la NK Krško, de data aceasta cu „galben-albaștrii” egalând în final de joc, după ce fuseseră conduși din minutul 57. În sfârșit, a urmat al doua înfrângere, 0-1, în testul contra croaților de la HNK Gorica, reușită consemnată în primul mitan și rămasă pe tabelă până la terminarea meciului.

Astăzi, 20 iulie 2018, trupa din 1.Prva HNL (prima ligă croată) va primi replica Petrolului la Cvetkovec, o localitate din regiunea Koprivnica-Križevci, aflată la 26 de kilometri de Koprivnica. Acest jos-test vine la doar 48 de ore după ce croații au învins-o pe Hanyang University, din Coreea de Sud, cu 3-0, tot într-un amical, desfășurat însă pe stadionul de 5.000 de locuri al lui Slaven, „Gradski Stadium Ivan Kușek Apas”. Rămâne astfel de văzut ce formulă va alege antrenorul Tomislav Ivković (57 de ani) – component în perioada 1983-1991, ca portar, în fosta echipă națională a Iugoslaviei, și ex-antrenor al lui Al-Faisaly, în 2016-2017 – pentru disputa cu petroliștii lui Leo Grozavu. Cei la care vor debuta și ultimele achiziții, portarul Tordai Arpad și mijlocașul de bandă Robert Grecu, ambii detașați de Gheorghe Hagi, de la Viitorul.

Cu un lot a cărui valoare, apreciată de www.transfermarkt.de, este de 6,45 milioane euro, cea mai mare cotă având-o unul dintre cei cinci portari din efectiv, Antun Marković (750.000 de euro, 26 de ani, 1,93 metri), cu cinci jucători străini, sârbul Miloș Vidović, guatemalezul Jorge Aparicio, israelianul Roei Gordana, franco-camerunezul Rodrigue Bongongui și brazilianul Mateus, Slaven – chiar dacă o trupă din a doua jumătate a ierarhiei trecute a 1.Prva HNL – va fi, indiferent ce jucători va folosi Ivković, un oponent puternic pentru Marius Chindriș și coechipierii noi și vechi ai săi. De subliniat că, deși are în lot câțiva internaționali de juniori și tineret, ai Croației și Serbiei, iar Marković a fost convocat la lotul național de seniori, neapucând să și debuteze încă, Slaven nu a avut niciun echipier selecționat la Cupa Mondială din Rusia. Din păcate, acest amical nu va putea fi urmărit, precum precedentele trei, deoarece la terenul de la Cvetkovec nu există internet! Amicalul cu formația din Koprivnica va debuta la ora 17.30 (un ceas mai târziu în România).

Altfel, interesant este că, deși prima ligă a Croației numără doar 10 echipe, cea a României are cu patru mai mult și se discută încă serios dacă să se treacă la 16 competitoare. Reamintesc că în vreme ce naționala lui Zlatko Dalic a jucat finala, recent, la Cupa Mondială din Rusia, cea a tricolorilor noștri nici măcar nu a prea visat să ajungă să evolueze în grupe!

Foto: http://nk-slaven-belupo.hr și www.fcpetrolul.ro