S-a pierdut, pentru numai o zi, un „record” la FC Petrolul! De-acum se știe oficial cine a plecat și cine nu! Pentru cei care vor veni se mai așteaptă luni, 12 iunie, la reunire?

Dragos Trestioreanu -

S-a pierdut, pentru numai o zi, un „record” la FC Petrolul! De-acum se știe oficial cine a plecat și cine nu! Pentru cei care vor veni se mai așteaptă luni, 12 iunie, la reunire?

Luni, 12 iunie 2023, la ora 16.45, FC Petrolul Ploiești – a anunțat siteul oficial al clubului găzarilor, astăzi, 11 iunie – își va relua pregătirile pentru sezonul următor al SuperLigii. Acela care va debuta pe 15 iulie. Club serios, Petrolul va face două cantonamente centralizate în străinătate, vreme de trei săptămâni. Mai întâi, în Slovenia, în perioada 15-30 iunie, apoi, imediat (1-6 iulie), în Austria, preconizându-se în total și cinci meciuri-test. Până pe 15 iunie, jucătorii se vor antrena la Ploiești, sub conducerea lui Florin Pârvu.

Altfel, conducerea actuală a „lupilor” a „ratat” prilejul, pentru numai o singură zi, să doboare un „record”. Unul, poate, chiar „all time”! Mai precis, în toată vacanța de vară nu s-a anunțat, oficial, nici măcar un nume la capitolul „plecări”! Ce să mai vorbim de cel al „sosirilor”! Nu știu din ce motiv nu s-a mai așteptat încă o zi, cea de mâine, a reunirii, pentru a se aduce la cunoștința suporterilor – a căror cotă de curiozitate crescuse enorm – o informație despre care se cam știa. Adică, numele împrumutaților care s-au întors, de fapt, la cluburile lor, precum portarul Vâlceanu (foto la titlu, în dreapta; FC Voluntari), fundașii Borța (foto sus, în text; CSU Craiova) și Grigore (Dinamo București), plus mijlocașul Tucaliuc (foto jos, la minge; Farul Constanța). Singura cu adevărat noutate, practic, a fost neprelungirea contractului fostului internațional capoverdian Mathaus (foto la titlu, în mijloc). Cel care, cert, a plătit pentru evoluțiile sale mai slabe, alternând adesea cu acelea mai bune.

De altfel, renunțarea la serviciile fostului căpitan al defunctei Gaz Metan Mediaș se cam anticipa, nu numai prin revenirea lui Huja după o perioadă de absență de șase luni, dar și prin zvonul privind semnarea unui contract cu un alt fundaș central stânga, Garutti, Brazilian pe care, probabil, fanii Petrolului îl vor vedea mâine, la primul antrenament. Atunci când, se vor consemna, probabil, și alte „veniri”, aflate – deocamdată – tot din presa centrală și tot la nivel de zvonuri: underii Zoran Mitrov (ex-FC Brașov) și Ianis Stoica (ex-Universitatea Cluj). Cel din urmă dacă va și semna contractul cu ploieștenii. În privința altor seniori, în afara sud-americanului, nota 10 pentru nivelul la care a ajuns secretomania! Cu siguranță însă, până pe 15 iulie, se vor mai afla ceva noutăți. Ca și până la 4 septembrie, dată limită din mercato de vară! Răbdare și tutun, deci! Mai e puțin… sau și puțin mai mult!

Foto: www.sport.ro, www.primasport.ro și www.fcpetrolul.ro