Cu Pulhac spre… Dunăre! Petrolul a plecat cu speranțe pentru un rezultat bun în fața Pandurilor

Dragos Trestioreanu -

Cu Pulhac spre… Dunăre! Petrolul a plecat cu speranțe pentru un rezultat bun în fața Pandurilor

Duminică, 22 noiembrie 2015, de dimineață, cei 20 de fotbaliști aleși de antrenorul principal al Petrolului, Mihai Stoichiță (foto, în dreapta; www.fcpetrolul.ro), pentru partida din deplasare cu Pandurii Târgu Jiu, de pe arena din Drobeta-Turnu Severin, s-au îmbarcat în autocarul clubului și s-a luat cap-compas localitatea de la malul Dunării. După un drum de aproximativ cinci ore, jucătorii celui supranumit „Lippi” au parte de-un ultim antrenament înaintea disputei cu trupa lui Edward Iordănescu, care va avea loc pe un teren sintetic din vecinătatea stadionului din „capitala” județului Mehedinți. Stoichiță a optat pentru 20 de jucători, dintre care doi vor urca în tribună la ora meciului cu Pandurii. Printre cei luați se află și ultima achiziție, ex-internaționalul Cristian Pulhac (foto, în stânga), cel care a fost prezentat oficial vineri după-amiază, într-o conferință de presă, desfășurată la arena Ilie Oană, înaintea ședinței de pregătire efectuată la lumina reflectoarelor. Au plecat către Turnu Severin: Pecanha și Bolboașă (portari); Peteleu, Benga, Tudose, Genev, Faug-Porret și Pulhac (fundași); Ropotan, Bucșa, Marinescu, Velasco, Nepomuceno, Zoubir, Varga și Chiriță (mijlocași); Moussa, Tamuz, Lemnaru și Rusu (atacanți). Pentru a evolua, cu siguranță nu și ca titular, Cristi Pulhac are nevoie de „cartea verde” eliberată de Federația Poloneză de Fotbal, el evoluând ultima oară pentru o echipă din Ekstraklasa, Zawisza Bydgoszcz, retrogradată vara trecută, în luna iunie, în eșalonul secund. Adică, atunci când fostul dinamovist a și bifat precedentul meci oficial al său. Rămâne de văzut dacă va primi în timp util certificatul internațional de transfer, pentru a putea fi legitimat la Liga Profesionistă de Fotbal și înscris astfel în raportul de joc.

Tehnicianul „lupilor” a explicat, la conferința de presă de vineri, de ce a deplasat la Turnu Severin 20 de jucători, ci nu 18, câți pot intra pe „foaie”: „Plecăm duminică (n.r. – 22 noiembrie), avem meci luni, rămânem după joc acolo și ne vom întoarce marți seară acasă, așa că aveam nevoie de toți, pentru că, între partida cu Pandurii și cea contra echipei CFR Cluj sunt doar patru zile, un timp foarte scurt, deci”. Stoichiță recunoaște că Petrolul va avea parte de un adversar tare în Mehedinți, dar nu-i deloc speriat de acesta: „Pandurii se află într-o situaţie foarte bună şi într-un moment prielnic. Va fi un meci dificil, dar am fost obişnuit, peste tot pe unde am lucrat, să nu fac o tragedie din niciun fel de întâlnire mai dură, cu o echipă mai în formă şi mai bine clasată. Mergem acolo cu un singur gând, acela de a obţine un rezultat pozitiv şi de a continua astfel jocul bun pe care l-am făcut, mai ales în repriza a doua, contra Concordiei Chiajna. Sper ca astăzi (n.r. – vineri), mâine și poimâine să-i conving pe jucători, cu demonstraţia video în faţă, că sunt capabili de lucruri foarte frumoase şi foarte logice, oferindu-le mult mai multă încredere pentru această partidă. Cu siguranţă nu vom merge acolo precum mielul la tăiere, pentru că am cu totul alte păreri despre fotbal, iar oriunde m-am dus, la oricare echipă, am făcut-o ca să câştig. Din punct de vedere fizic nu sunt probleme. Va fi foarte important ca, luni seară, să putem să stăm bine pe picioare timp de 90 de minute. Pandurii este o echipă imprevizibilă, practică un fotbal de atac, cu multe sclipiri individuale, şi chiar dacă îi lipsesc câţiva jucători care par, la prima vedere, foarte importanţi, beneficiază de rezerve de calitate. Trebuie să fim astfel extrem de bine organizaţi şi pregătiţi fizic, pentru a rezista tuturor şarjelor pe care le vor avea adversarii noştri în acest meci”.

Din fericire pentru antrenorul principal al formației găzarilor, în afara lui Beța, în recuperare după o ruptură musculară, și a lui Milinceanu, care a făcut doar alegări ușoare în vreme ce coechipierii săi au parcurs etapele unui antrenament normal, vineri seară, pe „Ilie Oană”, restul efectivului este apt de joc 100%. Deci, are de unde alege un prim „11”cât mai bun pentru partida de luni, 23 noiembrie. Au mai rămas acasă, în urma unei decizii tehnice, portarul Cobrea și tinerii jucători de câmp Alecsandru, Radu și Petre. În altă ordine de idei, Stoichiță a confirmat că – întrebat de reporterii unei televiziuni bucureștene – a declarat că s-ar bucura pentru Zoubir dacă ar face pasul spre FCSB. Asta atât pentru jucător, cât și, mai ales, pentru bugetul clubului. Dar apreciază și că, până ar pleca eventual la echipa campioană, francezul mai are destule de arătat la Petrolul. Tehnicianul este convins că niciun fotbalist la care se va renunța, în urma unei oferte convenabile, nu ar fi de neînlocuit. Chestionat, și el, de jurnaliștii locali prezenți, vineri, la conferința de presă, Pulhac a negat că ar fi venit în tabăra găzarilor numai datorită prietenilor foarte buni ai săi, Adrian Ropotan și Dacian Varga. „Chiar nu a contat prezența lui Ropotan și Varga la Petrolul, ci am ales să vin aici fiindcă am găsit un grup foarte bun, cu jucători de calitate. Sper astfel să ajut echipa să-şi îndeplinească obiectivul, acela de a ieşi cu bine din această situaţie mai puţin plăcută”. În privința eventualei sale apariții, pentru prima oară în mod oficial, în echipamentul galben-albastru, Pulhac a precizat: „Ne va aştepta un meci dificil cu Pandurii, dar ne-am pregătit foarte bine în această săptămâni şi mergem la Turnu Severin să ne luptăm pentru şansa noastră. Nu pot să spun că, din punct de vedere fizic, sunt la sută la sută din capacitate, dar mă pregătesc cât pot de bine şi sper ca, uşor-uşor, să revin la o formă bună şi să pot da randament”. Acuzat că ar fi supraponderal, noul fundaș stânga al trupei „lupilor” a ținut să-i contrazică pe cârcotași, arătând chiar foarte bine, din acest punct de vedere. Rămâne de văzut dacă, atunci când va fi pregătit pe deplin, va fi un câștig pe postul pe care s-a consacrat atât în țară, cât și în străinătate.

Până la această oră, Comisia Centrală de Arbitri nu a făcut publică componența brigăzii care va oficia la meciul dintre Pandurii Târgu Jiu și Petrolul Ploiești, urmând s-o facă, probabil, cu exact 24 de ore înaintea primului fluier. În schimb, LPF a postat deja pe siteul său că observatorul pentru joc va fi fostul internațional craiovean Aurel Beldeanu, iar gradul la care a fost încadrat acest duel este cel mediu.