Întărire și mai serioasă a relațiilor FC Petrolul cu Steaua! Cu doar câteva zile înaintea meciului de acasă contra CS Mioveni, a fost împrumutat și mijlocașul stânga Dragoș Gheorghe în „Ghencea”

Dragos Trestioreanu -

Întărire și mai serioasă a relațiilor FC Petrolul cu Steaua! Cu doar câteva zile înaintea meciului de acasă contra CS Mioveni, a fost împrumutat și mijlocașul stânga Dragoș Gheorghe în „Ghencea”

Astăzi, 27 august 2022, peste mai puțin de jumătate de ceas, de la 19.00 mai precis, pe arena Ilie Oană, FC Petrolul Ploiești, în prezent pe locul al V-lea, cu 10 puncte acumulate în cinci etape al actualei ediții din Superligă, va primi replica echipei CS Mioveni („lanterna roșie”, la zi, cu numai un singur punct adunat). Miovenii și-au înlocuit, de curând, antrenorul principal pe care îl avea din 2020, Alexandru Pelici. Acesta a fost schimbat cu Flavius Stoican (foto mijloc), un ex-tehnician al „lupilor” – dar nu pentru multă vreme – din eșalonul secund. Stoican nu a venit cu „mâna goală” la CS Mioveni, aducându-l cu el și pe iubitul fiicei sale, Lorena, mijlocașul dreapta Andrei Burlacu, o fostă mare speranță a „Craiovei lui Rotaru”, ultima oară la FCSB.

În același timp, tot de la Mioveni și tot recent, a plecat polonezul Adrian Cierpka, ajuns la Concordia Chiajna, în L2, el fiind azi adversar – în duelul de la Iași, cu Politehnica – al altui străin plecat în intersezon de la formația din județul Argeș. Este vorba despre vârful de atac compatriot Pawel Tomczyk. În afara lui Burlacu, acum au mai ajuns la Mioveni și fundașul central Cornel Ene, revenit în România, din Ungaria, după ce jucase cu ani în urmă- la CFR Cluj. De la aceeași campioană națională, via Rapid București, a sosit și mijlocașul de bandă Nicolae Carnat, o altă speranță a fotbalului autohton. Cei trei s-au alăturat unui grup de șase achiziții aflate sub bagheta demisionarului Pelici: Flavius Croitoru (revenit de la FC Argeș Pitești), Liviu Antal (ex-Haladas, prima ligă din Ungaria), Cristian Dumitru (împrumutat de la FCSB, după un sezon în care fusese detașat la echipa din municipiul de reședință al Argeșului), Vlad Pop (împrumutat de la FC U 1948 Craiova), Mihai Lixandru și Daniel Toma (reveniți, tot cu titlu de împrumut, de la FCSB) şi albanezul Blerim Krasniki (fost la SC Gjilani). În schimb, cu excepția lui Tomczyk și Cierpka, în această vară au mai părăsit-o pe CS Mioveni și Bogdan Rusu (plecat la FCSB), Moussa Sanoh (la FC Eindhoven), Răzvan Ducan (revenit la FCSB, după expirarea împrumutului), Alexandru Raicea (întors la FC U 1948 Craiova, tot după împrumut), Jason Wright (Jamaica; fără contract în acest moment), Lucian Dumitriu (transferat la FC Petrolul), Alin Șerban (trecut la Dinamo București), Sebastian Ivan și Alin Călin (ambii ajunși la Sporting Roșiorii de Vede, în Liga 3), Leonard Alexandrescu și Albert Voinea (ambii plecați la Concordia Chiajna) și Florin Șerban (împrumutat la Universitatea din Alba Iulia, tot în Liga a III-a).

De la gazda de azi a Miovenilor au plecat jucători la alte cluburi, sub diverse forme, definitiv sau împrumut, dar în niciun caz atât de mulți. Nici achizițiile ploieștenilor nu au fost în același număr, cea mai bună reprezentând-o Gabriel Tamaș (foto sus), iar ultima fiind cea a lui Harrison Manzala, un mijlocaș de bandă prezentat în această săptămână. Unul care nu va face însă parte din lot, azi, apreciindu-se că nu este la 100% pregătit fizic. La capitolul „împrumuturi”, petroliștii întăresc legăturile cu divizionara secundă fără drept de promovare CSA Steaua București. Astfel, după ce l-au redirecționat la clubul militar pe fundașul central Alexandru Sabău, cel care făcuse mare parte din pregătirile de vară cu nou-promovata în Liga a II-a CSC Dumbrăvița, tot în „Ghencea” a fost trimis și mijlocașul de bandă stângă Dragoș Gheorghe, cel care fusese adus, în iarnă de la Astra Giurgiu, cu titlu de împrumut. Nefolosit deloc în Superligă, Gheorghe a ajuns în București cu acceptul clubului de care aparține, de fapt, cel mai sus-menționat. Odată cu legitimarea lui Manzala, astristul devenise a treia variantă pe postul său, după congolezo-francez și Simon Măzărache. De menționat că Sabău nu a debutat încă sub bagheta fostului petrolist Daniel Oprița, luând loc numai pe banca de rezerve, situație de nedorit și în cazul lui Gheorghe.

Confruntarea dintre FC Petrolul și CS Mioveni, ce-a fost consemnată și în Liga a II-a, va fi condusă la centru, acum, de către un arbitru care, până în acest sezon, devenise mai obișnuit tocmai eșalonului secund. Craioveanul Nicușor Viorel Flueran (foto jos) va fi asistat la cele două linii de concitadinul Daniel Mitruți și de Marius Badea (Râmnicu Vâlcea), rezervă fiind Marian Barbu, din Făgăraș. În camera VAR, vor da o mână de ajutor brigăzii un alt craiovean, Sebastian Colțescu, și un bucureștean, Vlad Bârleanu. Cu ochii pe ei va fi observatorul Adrian Vidan, un fost asistent domiciliat în capitala țării, iar de joc se va ocupa tot un bucureștean, Ion Marin, simplă coincidență de nume cu fostul mare antrenor al Petrolului.

Foto: Ionuț CĂRBUREANU și www.fcpetrolul.ro