Cu șapte zile înaintea debutului absolut în L3, CS Blejoi – ultim amical cu o echipă cu mulți juniori de la Chindia. Prahovenii mai caută, și ei, jucători tineri

Dragos Trestioreanu -

Cu șapte zile înaintea debutului absolut în L3, CS Blejoi – ultim amical cu o echipă cu mulți juniori de la Chindia. Prahovenii mai caută, și ei, jucători tineri

Promovată în Liga a III-a, vara aceasta, după ce a bifat, în premieră absolută, eventul local, câștigarea campionatului Ligii A și faza județeană a Cupei României, trecând en-fanfare și peste barajul de accedere în al treilea eșalon fotbalistic național, CS Blejoi nu a făcut transferuri spectaculoase în acest mercato. Adică, așa cum s-ar fi așteptat consumatorii sportului rege din Prahova. Conducerea Blejoiului s-a întins, în intersezon, numai cât i-a permis plapuma, a se citi bugetul alocat pentru sezonul oficial 2019-2020. Buget potrivit căruia i-au putut achiziționa, la cotă zero, evident, pe fundașul central de la Flacăra Moreni (L3), Alexandru Oprea, și pe mijlocașul de bandă de la aceeași echipă, Dan Roman.

A mai fost adus de la FC Petrolul și un solid fundaș stânga junior, Andrei Iacob, dar care s-a accidentat în cantonament, și se mai tratează cu un altul, Rareș Dogaru, de la CSO Tricolorul Breaza, un jucător de bandă și nepot al fostului golgheter ajuns președinte-jucător la echipa din stațiune, Florian Vișan. Atât și nimic mai mult până astăzi, 21 august 2019 Căutările vor continua, însă exclusiv în vederea găsirii de fotbaliști „U 19”, obligatorii la acest eșalon. Cu o astfel de strategie, oficialii și antrenorii de la CS Blejoi speră să treacă, neapărat, cu bine peste întreg campionatul ce stă să înceapă și să combată, și din vara viitoare, în jocurile din Liga a III-a.

Cu o săptămână înaintea startului care va avea loc sâmbătă, 24 august, ora 18.00, pe propriul teren, în compania unei mai vechi divizionare C, Astra 2, formație antrenată de fostul echipier al Farului Constanța, Adrian Senin, antrenorii blejoieni Răzvan Vlad (principal) și Emil Coșieru (secund) și-au condus jucători într-o ultimă repetiție, cu o colegă de eșalon și serie, a III-a, FC Pucioasa, chiar viitoare adversară în curând, mai precis în etapa a patra. Este gruparea rămasă în locul lui FC Aninoasa, ex-adversară a Petrolului în Liga a III-a.

Preluată în vara aceasta de către fostul A1 al „lupilor” din acea perioadă de timp, Romulus Ciobanu, domiciliat în localitatea dâmbovițeană, FC Pucioasa are un lot format din mai mulți juniori ai „generației 2.000” de la Chindia Târgoviște, plus fostul portar al Aninoasei, Robert Priseceanu, și el ex-oponent al trupei găzarilor revenit în județul vecini după ce a jucat un sezon, acasă, la CSM Slatina. Dar și alți seniori din vechiul efectiv al defunctei echipe, cât și de la Chindia, s-au pus, acum, sub comanda lui Romică Ciobanu. A fost un meci în care oaspeții au deschis din start scorul, blejoienii l-au răsturnat și au intrat la cabine, pentru pauză, cu un ecart de un gol, 2-1, finalul de meci aducând remiza pentru vizitatori, 2-2: Marmandiu (minutul 1; a profitat de o pasă neglijentă a lui Ghinea, pentru fundașii centrali ai Blejoiului, și a înscris cu un șut plasat), Ruptureanu (17; a reluat în plasă, din mijlocul careului, după o acțiune prelungită de atac a localnicilor), Lambru (38; a trimis balonul în poartă, de la 20 de metri), Iamandache (85; după un șut de la marginea careului mare). Iată, mai jos, care au fost distribuțiile combatantelor și cine a condus meciul amical!

CS BLEJOI: Gheorghe – Anghel, Alexandru Oprea, Năstase, Ghinea – Ruptureanu, Bojoagă, Rudaru – Teru, Iancu, Lambru. Au mai jucat: Stoica, Iacob, Vlad Oprea, Dumitru, Badea, Chisi, Ursu, Vasile, Roman.

FC PUCIOASA: Priseceanu – Godinac, Ilie, Călin, Georgescu – Grigore, Grigorescu – Manolache, Marmandiu, Neacșu – Tilic. Au mai evoluat: Stanciu – Lazăr, Bailbaie, Lungeanu, Valentin Roman, Iamandache și Nisipeanu (ex-Chindia seniori).

Au arbitrat: Mădălin Marinescu (lotul L3; București) – Diana Bianca Florea (lotul L2; fostă jucătoare la desființata CS Brazi) și Bogdan Ciocoiu (lotul L3; ambii din Ploiești).

Foto: Paul MÂINEA