Cu suport consistent din sectorul juvenil de la ACS Petrolul ’52, cea mai bine clasată echipă prahoveană din Liga a III-a în sezonul trecut, CS Blejoi, și-a făcut echipă de play-off. Dar dacă o fi chiar de… promovare, ce s-ar zice?

Dragos Trestioreanu -

Cu suport consistent din sectorul juvenil de la ACS Petrolul ’52, cea mai bine clasată echipă prahoveană din Liga a III-a în sezonul trecut, CS Blejoi, și-a făcut echipă de play-off. Dar dacă o fi chiar de… promovare, ce s-ar zice?

Marți, 27 iulie 2021, odată cu jocul-test dintre CS Blejoi (Liga a III-a) și ACS Petrolul ’52 „U 19” (Liga Elitelor), arbitrat de longevivul ploieștean Marcel Marin și încheiat cu scorul de 2-0 (2-0) în favoarea formației de seniori, prin golurile marcate de Robert-Daniel Enache (minutul 30) și Cosmin Lambru (40), ambele reușite prin lovituri de cap, s-a încheiat și perioada de probă oferită de gazde juniorilor provenind și de la clubul găzarilor. În afara acestora, tot de acolo, dar evoluând și la trupa de seniori din L2, au fost luați tot cu titlu de împrumut mai cunoscuții Adrian Nicolae (fundaș central internațional, a prins partide la L2; născut în anul 2003), mai sus-menționatul Robert-Daniel Enache (mijlocaș central sau ofensiv, „underul” cu cele mai multe meciuri în L2 la Petrolul, dintre cei detașați la CS Blejoi; 2002) și mijlocașul central Cristian Licsandru (nu a debutat încă la seniori; 2003). Aceștia au fost transferați direct, fără a fi supuși la probe, valoarea individuală recomandându-i ca adevărate… vedete la Liga a III-a!

La probe au apărut nu numai juniori de la Petrolul ’52, cum scriam mai sus, ci și de la alte cluburi, însă „note de trecere” au primit numai tinerii petroliști, după cum urmează: portarul Petru Marinache (născut în 2002), gemenii din Blejoi, satul Țânțăreni, Octavian (foto jos, în echipament albastru complet; fundaș central sau stânga) și Dragoș Mănescu (mijlocaș de bandă), ambii născuți în 2003, și fundașul central sau dreapta Andrei Șerban (2002). Adăugându-i pe cei trei „underi” mai sus-nominalizați, la CS Blejoi vor juca, deci, nu mai puțin de șapte tineri petroliști. Au fost „respinși” toți ceilalți juniori veniți de la alte cluburi, dar și doi „lupi tineri”, fundașul central Antonio Popa și mijlocașul de bandă Fabian Sotir.

În plus, cu unele dintre transferurile deja făcute, atacantul-mijlocaș de bandă Cezar Mihalache și fundașul central-mijlocaș la închidere Nicole-Cătălin Cotolan (ambii născuți în 1999) – fratele geamăn, Mihai Cotolan, vizat și el pentru un transfer, a ales-o marți pe Astra Giurgiu, din L2 -, dar și, în curând, și cu un alt fost „galben-albastru”, ploieșteanul Răzvan Catană, un fotbalist polivalent cu experiență în vârstă de 31 de ani,  CS Blejoi va arăta altfel în sezonul următor. Aș putea spune că a echipă de play-off-ul Ligii a III-a! Ba chiar, și de mai mult, dacă o să și combată în faza superioară a întrecerilor care vor debuta pe 28 august 2021!

Cu lotul care îi va include și pe jucătorii opriți la echipă ulterior campionatului trecut din Seria a V-a a Ligii a III-a, nu cred astfel că Blejoiul va avea emoții, indiferent în ce serie va fi trimis de FRF. Iar, drept urmare, returul din sezonul precedent, cu numai 4 puncte bifate, după locul al doilea de la finele primei jumătăți a sezonului, va rămâne numai un vis urât. Un prim „11” în cea dintâi etapă de la finele lui august, precum: Marinache – Oct. Mănescu, Nicolae, Cotolan, Ghinea – Licsandru – Catană, Enache, Munteanu – Mihalache, Lambru, și cu o „bancă” ofertantă în prezent, poate sta cu succes în fața oricărei adversare. Fie acasă, fie și în deplasare, va fi rost de succese! De urmărit…

Foto: Facebook CS Blejoi și www.fcpetrolul.ro

Publicitate