Cu un contingent masiv de prahoveni, echipa națională a artiștilor din România s-a calificat în finala Campionatului Mondial din Rusia!

Dragos Trestioreanu -

Cu un contingent masiv de prahoveni, echipa națională a artiștilor din România s-a calificat în finala Campionatului Mondial din Rusia!

Astăzi, la Moscova, echipa națională a artiștilor din România, din care face parte un contingent masiv de prahoveni, în frunte cu managerul-jucător Daniel Chiriță, patronul școlii de fotbal Petrolul 95 Ploiești, de la „Kiru Sport”, a reușit o remarcabilă calificare în finala Campionatului Mondial „Art-Football”, ediția 2018, din Rusia!

Programați în prima semifinală, decalată cu o zi, de sâmbătă, vineri, și cu o jumătate de oră, de la 19.00, la 18.30, față de programul inițial, băieții ploieșteanului Daniel Chiriță au învins-o pe reperezentativa similară a Marii Britanii, cea care câștigase cu maximum de puncte grupa „A”. Adică, la fel cum făcuseră românii în grupa „B”. Tricolorii au marcat în prima repriză două goluri, prin jucători purtând același nume – Ciobanu. Mai întâi a punctat cel care a adus victoria în meciul cu Argentina, scor: 1-0, Andrei Ciobanu, golgheterul echipei CS Păulești, a doua clasată în Liga A Prahova, și totodată cel mai bun marcator al eșalonului de elită județean, iar apoi a venit rândul lui Cristian Ciobanu, un artist care cochetează cu… culturismul! A fost și scorul final, 2-0 (2-0), al primei semifinale.

În cea de-a doua semifinală, gazdele competiției, Rusia, a combătut cu Serbia, și cea din urmă terminând grupa „D” cu maximum de puncte, însă favorită a fost, firesc, formația care joacă pe teren propriu! Care a și câștigat tot cu 2-0. Ultimul act, în care se va decide campioana mondială, dintre cele 16 reprezentative de profil prezente la Moscova, se va desfășura pe 3 iunie, în ultima zi a întrecerilor, la o oră care va fi comunicată curând de către organizatori. Nu ar fi deloc exclus ca, în absența naționalei lui Cosmin Contra de la Cupa Mondială, din aceeași țară, turneu final care va debuta pe 10 iunie, să avem consolarea ca România să câștige un alt „Mundial”, având, cum scriam mai sus, un procent mare de fotbaliști prahoveni în lot, unii care s-au încadrat în prevederile regulamentului oficial al campionatului.

Foto: www.art-football.ru (Sergej Pankratiev)