Cu un lot oricum numeros, Petrolul își recuperează pe „fast forward” tot mai mulți dintre fotbaliștii indisponibili, dinainte și după cantonamentul din județul Brașov. Veste bună pentru „furia” celor opt zile care urmează de săptămâna viitoare

Dragos Trestioreanu -

Cu un lot oricum numeros, Petrolul își recuperează pe „fast forward” tot mai mulți dintre fotbaliștii indisponibili, dinainte și după cantonamentul din județul Brașov. Veste bună pentru „furia” celor opt zile care urmează de săptămâna viitoare

Atunci când a plecat în județul Brașov, la Săcele și Tărlungeni, pentru cantonamentul de iarnă, Petrolul a trebuit să lase acasă trei jucători, din cauza unor probleme de ordin medical. Era vorba despre Robert-Daniel Enache – în așteptarea programării la o intervenție chirurgicală la menisc, efectuată între timp cu succes, dar perioada de recuperare durează o perioadă mai lungă de timp, Sergiu Arnăutu (foto, sus), aflat în tratament pentru o leziune la tendonul ahilean, și Sory Ibrahim Diarra. Africanul – anunțat la vremea plecării în stagiul de pregătire că suferise o întindere musculară la primul meci amical al anului, cel de la Izvorani, cu o divizionară C prahoveană, CSO Plopeni – a fost detașat, înainte de sosirea acasă a delegației ploieștene. Astfel, el a luat direcția la o colegă de eșalon, Unirea Slobozia. Cea a cărei conducere a mai avut de tras însă pentru recuperarea deplină a jucătorului de culoare, tributar totuși al unei… rupturi musculare nevindecate complet. Dar, rezolvată de cei de la Unirea la o clinică bucureșteană, cât să debuteze oficial, chiar cu gol, în victoria foarte importantă de la Bacău, de sâmbătă, 20 februarie 2021, în dauna Aerostarului. De subliniat că pe toată perioada împrumutului, adică până la finele acestui sezon, salariul lui Diarra va fi achitat integral de către clubul din județul Ialomița.

Ulterior revenirii din cantonament, deoarece antrenamentele și meciurile-test s-au desfășurat exclusiv pe un teren cu iarbă sintetică, și alți „lupi” au devenit indisponibili. Unii s-au recuperat până la startul oficial, cel din optimile de finală ale Cupei României, cu ACSM Poli Iași, în care s-au accidentat… alții, dar aproape cu toții urmează s-o facă „pe repede înainte” revenirea. Un buletin medical oficial ar arăta acum astfel: inclus și în raportul de joc de la meciul cu Iașiul, dar neutilizat deloc, portughezul de origine română Marian Fernando Huja este în recuperare aproape totală din punct de vedere fizic, Sergiu Arnăutu a primit acceptul să intre, în sfârșit, într-un program normal de antrenamente, la fel întâmplându-se și cu Alexandru Saim Tudor, care a avut și el probleme medicale după partida cu moldovenii. Se speră ca luni, 22 februarie, când îi va veni rândul să facă un RMN, și lui Ștefan Bărboianu, scos din joc după o jumătate de oră din partida contra Politehnicii Iași pentru o problemă musculară, să i se dea un diagnostic care să-i permită să-și reia curând pregătirile. Totodată, columbianul Jhon Steven Mondragón Dosman (foto, jos) și-a revenit după unele mici probleme de ritm cardiac, rezolvate ulterior unui tratament de specialitate, pe care îl urmează și africanul Salifu Amidu. Urmează ca aritmologul care îl are sub control pe Salifu să îi dea, atunci când va fi cazul, acordul de a juca din nou.

De subliniat că, în momentul în care a fost împrumutat la Petrolul și a ajuns în cantonamentul de la Săcele și Tărlungeni, și una dintre vedetele actuale ale Petrolului, ploieșteanul Romario Moise, era accidentat, dar s-a refăcut destul de repede acolo. Mai precis, cât să prindă și un sfert de oră în ultimul meci amical din stagiul de pregătire, cel cu mai-sus amintita Aerostar Bacău. Reîntorși la Ploiești, încă doi nou-veniți între „lupi”, Silviu Pană (foto, mijloc) și Viorel Lică, au acuzat probleme medicale. Dacă Moise și Lică au fost titulari în partida din Cupa României, nemaivând de-atunci încoace nicio problemă, reinclus în procesul de pregătire Pană își pregătește, și el, debutul oficial în echipamentul galben-albastru. Pe scurt, semnele – cu numai două excepții, Enache și Salifu – sunt cât se poate de bune, astfel că strategia conducerii de a alcătui un lot numeros dă rezultatele dorite într-o perioadă în care – vezi perioada play-off-ului trecut!  – nu numai accidentările, ci și… pandemia poate bulversa. Mai ales, o echipă care are de dus lupte grele pentru a se califica în play-off-ul viitor și, apoi, mai departe pentru promovarea în Liga 1! Până una-alta, este îmbucurător că, poate, cel mai valoros echipier al Petrolului din acest moment, albanezul Armando Vajushi, nu se mai „rupe” muscular, precum o făcea, des, în 2020! Dacă Vajushi va merge pe aceeași linie, atunci găzarii vor avea un atu important pe teren în duelurile care urmează, dar în special din cele opt zile de „foc” – de marți, 23 februarie, duminică, 28 februarie și miercuri, 3 martie, la cele două meciuri din campionat, cu Metaloglobus București, respectiv la Pandurii Lignitul Târgu Jiu, precum și la cel din sferturile de finală ale Cupei României, cu Astra Giurgiu.  

Foto: www.fcpetrolul.ro