Cui îi arată pisica firma Urban & Asociaţii?!

Redactia -

Cui îi arată pisica firma Urban & Asociaţii?!

Marţi, 11 iunie 2013, a făcut vâlvă în Ploieşti publicarea în facsimil, de către www.observatorulph.ro, a unei scrisorii a firmei fostului senator PD-L Iulian Urban, denumită Urban & Asociaţii, prin care se ameninţă SC FC Petrolul Ploieşti cu… insolvenţa, pentru o datorie de 20.000 de euro avută la firma italiană de echipament sportiv Macron. Acţionarul unic Daniel Capră, totodată proaspăt preşedinte al consiliului de administraţie, şi directorul executiv Alexandru Crângu, contactaţi de site-ul mai sus-menţionat, au reacţionat diferit, primul recunoscând debitul şi spunând că se va stinge în curând, cel de-al doilea – acuzând anumite divergenţe în derularea contractului dintre părţi.

Interesant este însă că Urban & Asociaţii nu prea ştie pe cine ameninţă şi cui îi cere banii. Când, într-un act oficial de o asemenea importanţă, îşi fac – hai să le spunem elegant – „bâlbâieli” cu privire la deciderea localităţii unde îşi are sediul SC FC Petrolul, care apare şi la… Bucureşti, şi la Ploieşti, pe Str. Stadionului nr. 26 (vezi facsimil), nu poţi provoca decât ilaritate. Dacă nu cumva şi hohote de râs!

Este cât se poate de limpede că nu ai cum să tratezi cu atâta superficialitate un document cu rol de atenţionare a unui datornic. Asta în condiţiile în care Daniel Capră a admis că sunt bani de plătit firmei Macroni. Însă, e cale lungă de la a ameninţa cu insolvenţa ori chiar cu retragerea licenţei, pentru o datorie de natură economică, în relaţia cu terţi, ci nu una faţă de propriii angajaţi sau faţă de bugetul de stat, şi modul de redactare pompieristic a actelor. Nu numai din cele scrise în adresă, cei de la Urban & Asociaţii par să nu-şi făcut bine lecţiile ori chiar să nu aibă habar de „şcoala” de profil! Rămâne de văzut cum va trata speţa conducerea Petrolului, care a renunţat deja la relaţia contractuală cu Macron şi a optat pentru una cu un dealer al celebrei Puma. Va stinge debitul urgent ori va targe de timp legându-se de modul incorect de a fi reclamată de reprezentanţii în România ai firmei de echipament sportiv mai sus-menţionată? Căci, s-ar mai putea „juca” puţin cu aceia care nu prea ştiu pe ce lume trăiesc!