A ajuns fotbalul să pălească în fața altor interese? Bannere Veolia, vandalizate pe „Ilie Oană”! Cui prodest?

Dragos Trestioreanu -

A ajuns fotbalul să pălească în fața altor interese? Bannere Veolia, vandalizate pe „Ilie Oană”! Cui prodest?

În noaptea de miercuri spre joi, autori încă necunoscuți au intrat pe arena Ilie Oană cu scopul bine țintit de a decupa și șterge EXCLUSIV numele mega-companiei Veolia de pe bannerele de la nivelul terenului, de la gurile de intrare-ieșire în tribuna a II-a, respectiv de pe băncile de rezerve! Cu siguranță că nu a fost vorba despre simpatizanți ai „lupilor”, deoarece nu te poți numi suporter al unei echipe dacă procedezi astfel, mai ales înaintea unui derbi cu o încărcătură emoțională maximă, precum cel de mâine, 20 aprilie 2018, de la Alexandria, cu AFCM!

În urma plângerii făcute de către CSM Ploiești, administratorul arenei Ilie Oană, polițiști din Ploiești s-au deplasat la stadion, pentru a încerca să afle cine ar putea fi făptașii, iar asta în urma unor metode caracteristice activității organelor de cercetare penală. Desigur, nu-i deloc ușor să cauți acum… paiul în carul cu fân, dar – cum se zice – Dumnezeu e sus și nimeni nu prea poate scăpa nepedepsit pe lumea asta!

Altfel, circulă de ceva timp anumite zvonuri că, extrafotbalistic vorbind, miza unor astfel de vandalizări ar fi de fapt… concurența dintre firme mari, în ceea ce privește licitația privind apa și căldura din municipiul Ploiești, cele care urmează a fi decise, în curând, la nivelul municipalității. În acest sens, s-a zvonit că „părțile” și-ar fi luat… „aliați”, care să saboteze concurența! Este de sperat să nu fie chiar așa, adică zvonul să fi fost totuși unul fals, iar „înnegrirea” (acoperirea cu grafitti de culoare închisă) și decuparea numelui Veoliei de pe bannere și inscripționări să fi fost doar un gest de teribilism, totuși incalificabil, ci nu unul izvorât din interese oculte, fără vreo legătura cu fotbalul și FC Petrolul! Se spune însă că autorii vandalizărilor, filmați pe camerele arenei, ar fi pătruns în incintă pe la… bariera de la intrarea în curtea din spatele tribunelor I și 0, motiv pentru care se vorbește despre analizarea rezilierii contractului cu actuala firmă de pază.

Cert este că actul de vandalizare nu a a avut niciun rost – remedierea putându-se face în timp record -, atâta vreme cât, încă de la debutul colabarării dintre ACS Petrolul 52 Ploiești și SC Veolia România, partenerul-finanțator al clubului găzarilor, absolut totul a mers perfect, bifându-se o promovare în Liga a III-a, care va fi urmată, mai mult ca sigur, de o alta, consecutivă, în al doilea eșalon național. Fără firma care s-a trezit cu numele pe nedrept șters, acum s-ar fi discutat, mai mult ca sigur, despre orice altceva, decât despre o… echipă de fotbal FC Petrolul Ploiești!

În urma episodului din noaptea de 18 spre 19 aprilie, Veolia a emis un scurt comunicat, pe care îl redăm în rândurile următoare: „Este regretabil că astfel de incidente au loc într-un spațiu în care fair play-ul și respectul față de fenomenul sportiv ar trebui să primeze. Momentan, așteptăm rezultatele anchetei inițiată de către organele abilitate. Vom reveni cu un punct de vedere, după concluziile investigației aflate în derulare”.

Și FC Petrolul, echipă al cărei partener-finanțator este Veolia România, a postat pe propriul site un comunicat referitor la vandalizări: „Clubul Petrolul Ploiești condamnă cu fermitate acțiunile de vandalism petrecute în noaptea dintre 18 și 19 aprilie pe stadionul Ilie Oană. Considerăm astfel de gesturi ca fiind reprobabile și ne dorim o rezolvare rapidă a acestui caz”.

Foto: www.fcpetrolul.ro