Cum a fost la Zilele prieteniei Bergenbier – Ploieşti

Redactia -

Cum a fost la Zilele prieteniei Bergenbier – Ploieşti

Festivalul “Zilele Prieteniei Bergenbier” a ajuns la sfârșitul weekendului trecut în Parcul Olimpia din Ploiești. Timp de două seri, o parte din cele mai importante trupe din muzica românească au cântat cot la cot cu fanii: Cargo, Vița-de-Vie, Mărgineanu & Band, Partizan, Pistol cu Capse, Paraziții, Alternosfera, Nightlosers, E.M.I.L. și We singing colors.

Fanii trupelor care au concertat sâmbătă și duminică au trăit live experiența adevărată a muzicii. Și cum prietenia inspiră, artiștii au creat momente unice în fiecare dintre cele două zile de festival. Sâmbătă, trupa Pistol cu Capse a urcat pe scenă și a dat startul petrecerii. A urmat formația Partizan, care, special pentru acest festival au transformat piesa Dușmănia în Prietenia, apoi Mihai Mărgineanu & Band. Vița de Vie au început seara de rock, iar Cargo au cântat alături de un oraș întreg “Ploaia” și “Aproape de voi”. Ziua de duminică a început pe versurile formației We Singing Colors, apoi influențele de ska punk ale celor de la E.M.I.L. au electrizat spectatorii din Parcul Olimpia. E.M.I.L. le-a pregătit și o surpriză fanilor, interpretând câteva piese împreună cu ploieșteanul Marius Neagu aka Văru’ de la trupa H8.

Blues-ul american cu elemente de folclor autentic ardelenesc s-au simțit ca acasă pe acordurile trupei Nightlosers. Alternosfera, “naționala de rock a Moldovei”, a impresionat printr-o prestație excelentă, aplaudată minute în șir de fanii prezenți la “Zilele Prieteniei”. Paraziții au încheiat în forță seara; FreakaDaDisk a început show-ul legendelor hip-hop-ului românesc cu o sesiune de freestyle, apoi Cheloo și Ombladon au cântat în fața zecilor de mii de fani din Ploiești.

“Prietenii adevărați ai trupelor au venit în număr mare în fiecare seară. Astfel, au fost alături de noi și și-au ascultat preferații peste 25.000 de iubitori ai mărcii Bergenbier în ambele seri de festival. Ne-am simțit cu adevărat ca acasă la Ploiești, iar acum ne așteaptă încă trei orașe și alte zeci de mii de prieteni”, a declarat Mihai Bonca, director marketing Bergenbier S.A.

Seria de evenimente Bergenbier “Zilele Prieteniei” va continua în alte trei orașe: Iași (20-21 iulie), Craiova (3-4 august) și Constanța (16-17 august). Muzică bună si prietenia, aduse la un loc într-un cadru spectaculos, plin de indicii din lumea contemporană a berii, sunt ingredientele care vor face din “Zilele Prieteniei” cea mai bună destinație de weekend pentru români din orașele în care festivalul se va opri.