Cum a fost proba a doua la Evaluarea Naţională, în Prahova

Daniel Dimache -

Cum a fost proba a doua la Evaluarea Naţională, în Prahova

Astăzi, 17 iunie, pentru aproximativ 172.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a, s-a desfășurat cea de-a doua probă  scrisă a examenului de Evaluare Națională – la disciplina Matematică.  

În județul Prahova, la această probă de examen  au fost prezenți 6404 candidați, iar 331 nu s-au prezentat la examen. Nu au fost cazuri de candidați care să fi avut temperatura peste maximul admis și care să trebuiască să susțină examenul în etapa specială din data de 30 iunie. Nu au fost candidați eliminați pentru tentativă de fraudă.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Matematică vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Mâine, 18 iunie, 10.294 de elevi  vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.