Cum au devenit școlile din comuna Râfov cele mai bine dotate cu echipamente IT din județ

Daniel Dimache -

Cum au devenit școlile din comuna Râfov cele mai bine dotate cu echipamente IT din județ

Școlile din comuna Râfov sunt poate cele mai bine echipate unități de învățământ din județul Prahova cu tehnologie IT, după ce Primăria a câștigat un proiect pe fonduri europene prin care dotează la cel mai înalt nivel, din punct de vedere calitativ și cantitativ, școlile și elevii din învățământul preuniversitar din localitate. Elevii primesc tablete cu abonamente de internet, pentru cel puțin 2 ani, profesorii primesc laptopuri, se creează și pun în funcțiune rețele IT în 19 săli de clasă, care vor fi dotate cu cele mai bune echipamente pentru susținerea cursurilor online.

Comuna Râfov a semnat în cursul lunii iulie 2021 contractul de finanţare pentru proiectul: „Achiziția de echipamente din domeniul tehnologiei – IT mobile, respectiv tablete, echipamente şi dispozitive necesare activității didactice pentru elevii şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, Comuna Râfov, Județul Prahova”, în cadrul Programului Operaţional Competitivitate, axa prioritară 2.

Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020.

Proiectul prevede: 

R1: Dotarea cu echipamente/dispozitive încadrate ca mijloace fixe:

– Laptop – 26 bucăti;

– Tabla Interactivă – 19 bucăți;

– Sistem All-in-one: 19 bucăți

R2: Dotarea cu echipamente/dispozitive încadrate ca obiecte de inventar:

– Tablete școlare cu abonament lunar la internet pentru o perioadă de minimum 24 de luni – 362 bucăți;

– Camera web videoconferință – 19 bucăți;

– Router wireless- 19 bucăți

R3: Asigurarea pentru cele 19 săli de clasă a instalării, configurării, punerii în funcţiune și crearea unei rețele LAN pentru a facilita desfășurarea orelor de clasă online.

”Primăria a făcut o serie de investiții susținute în învățământul din localitate, în ultimii ani, în modernizarea școlilor și grădinițelor, fiind nu mai puțin de 9 structuri în satele comunei. Am efectuat investiții importante în repararea și consolidarea clădirilor, în dotarea cu mobilier, am construit  o sală de sport, terenuri de sport destinate copiilor. Promovarea proiectului privind dotarea cu tehnologie IT, vine să completeze eforturile administrației publice locale în modernizarea școlii la nivelul comunei”, a declarat Costin Cazanciuc, primarul comunei Râfov.