Cum comentează deputatul Paul Dumbrăvanu reducerea TVA la pâine

Redactia -

Cum comentează deputatul Paul Dumbrăvanu reducerea TVA la pâine

Deputatul Paul Dumbrăvanu a publicat, pe pagina sa de Facebook, un comentariu referitor la decizia Executivului de a reduce TVA la pâine. Iată ce crede deputatul liberal despre acest proiect: „Scăderea TVA pe tot lanţul de producţie şi distribuţie a pâinii, respectiv şi pentru făină şi grâu, de la 24% la 9 %, a fost asumată de către USL în programul de guvernare. Intrarea în vigoare a acestei măsuri, de la 1 septembrie, demonstrează că am reuşit să respectăm, din nou, o promisiune pe care am făcut-o românilor în campania electorală din decembrie 2012.
Scăderea TVA la pâine avantajează atât producătorii de pâine, cât şi statul, cu efecte pozitive pentru populaţie. Este o măsură care vine în întâmpinarea MEDIULUI DE AFACERI întrucât oferă premisele dezvoltării unei pieţe concurenţiale loiale, în care oamenii de afaceri corecţi îşi pot dirija eforturile pentru dezvoltarea bussines-ului, pentru investiţii.
Această măsură reflectă în mod pragmatic preocuparea Ministerului de Finanţe, a Ministerului Agriculturii şi a Guvernului USL pentru diminuarea evaziunii fiscale şi creşterea colectării la bugetul de stat. Lupta împotriva evaziunii fiscale este un obiectiv prioritar asumat al Ministerului de Finanţe.
Patronatul Român din Industria de Morărit a apreciat că evaziunea fiscală din sectorul de morărit şi panificaţie s-ar putea reduce de la 67% la 20% după introducerea TVA de 9% la pâine, adică de la 1 miliard de lei în prezent, la circa 200 milioane de lei, iar pâinea s-ar putea ieftini cu circa 15%.
Prin combaterea evaziunii fiscale şi creşterea capacităţii de colectare la bugetul de stat, se dezvoltă şi întăresc politicile publice din toate celelalte domenii, de la îngrijirea sănătăţii şi învăţământ/educaţie, la apărare naţională şi dezvoltarea infrastructurii”.