Cum comentează liberalii gestul consilierilor PSD-ALDE de a părăsi şedinţa Consiliului Local Ploieşti

Mihai Ciobanu -

Cum comentează liberalii gestul consilierilor PSD-ALDE de a părăsi şedinţa Consiliului Local Ploieşti

Comunicat de presă

 

Partidul Național Liberal, organizația municipală Ploiești, își exprimă dezacordul față de reacția consilierilor municipali PSD și ALDE care au decis să părăsească sala de ședință în momentul în care au constatat ca nu vor avea suficiente voturi pentru a-și majora indemnizațiile din AGA la 25% din salariul directorului, urmând să se ajungă astfel la un cuantum de aproximativ 1250 lei pe lună, indemnizație care ar urma să fie încasată de fiecare consilier local pentru o activitate de câteva ore.

Menționam că grupul consilierilor PNL s-a opus acestei propuneri, dat fiind faptul că salariul minim în România este, în acest moment, 1050 lei pentru o lună de activitate.

Considerăm atitudinea consilierilor PSD și ALDE ca fiind una lipsită de responsabilitate, mai ales dacă avem în vedere că în ședința de astăzi a Consiliului Local urmau să fie discutate proiecte foarte importante pentru ploieșteni care, prin părăsirea ședinței de către consilierii PSD-ALDE, nu au mai fost supuse dezbaterilor. Astfel, repartizarea de locuințe sociale, prelungirea contractului de delegare de gestiune prin concesiune a activităților de deratizare, dezinfecție, dezinsecție, sau aprobarea normei de hrană pentru polițiștii locali, măsură care ar trebui să intre în vigoare cu 1 august, conform legii, vor fi rediscutate la o dată ulterioară.

Organizația municipală a Partidului Național Liberal face apel la consilierii PSD și ALDE să renunțe la astfel de practice, care aduc deservicii ploieștenilor, sfidându-i astfel pe cei care le-au acordat votul în anul 2012 și datorită cărora se află în aceste funcții.

Purtător de cuvânt al PNL Prahova

Eugen IONICĂ