Cum era de așteptat după accidentarea de la AO, Halep a declarat forfait meciului contra Canadei! A fost înlocuită, la FED Cup, de prahoveanca Ana Bogdan

Dragos Trestioreanu -

Cum era de așteptat după accidentarea de la AO, Halep a declarat forfait meciului contra Canadei! A fost înlocuită, la FED Cup, de prahoveanca Ana Bogdan

Astăzi, marți, 6 februarie 2018, fosta ocupanată a primei poziții din ierarhia WTA, românca Simona Halep, a anunțat, oficial, că nu va face parte din echipa țării noastre la partida din Sala Polivalentă din Cluj, contra Canadei, în FED Cup. Halep și-a motivat public absența din cauza accidentării la gleznă, suferită pe parcursul prezenței sale la primul Mare Șlem al anului, cel de la Melbourne, la care a ajuns până în finală, pierdută în fața danezei Caroline Wozniacki. De altfel, tenismena originară din Constanța și-a luat o pauză ceva mai lungă după AO, renunțând la turneul de la Sankt Petersburg, din Rusia, tocmai pentru a îngriji glezna acceidentată.

Pentru a nu fi luat prin surprindere de forfaitul Simonei, noul căpitan nejucător al echipei feminine a României, Florin Segărceanu, cel care l-a înlocuit pe Ilie Năstase, suspendat de WTA, a convocat-o pe prahoveanca Ana Bogdan. O jucătoare care revenise mai de curând de la Taipei, după ce jucase două tururi în Taiwan Open, ulterior celor trei de la Grand Slamul Australiei. Astfel, sinăianca – aflată acum pe locul 86 în Official WTA Ranking (a urcat trei locuri după ultima competiție la care a participat) – și-a scurtat perioada de pauză și a plecat azi spre Cluj, locul disputei cu naționala Canadei. Echipă națională din care nu face parte însă și Eugenie Bouchard, cea care a eliminat-o pe Bogdan la Taipei și a ieșit apoi din întreceri în turul următor. Bouchard a fost prezentă duminică, 4 februarie, la Super Bowl, împreună cu iubitul ei, studentul american John Goehrke, în fața căruia a pierdut un pariu la… Super Bowlul de anul trecut, fiind obligată atunci să-i acorde o întâlnire! Și au rămas împreună, Genie renunțând la vedeta hocheiului din țara sa, Jordan Caron!

Interesant este că opțiunea inițială de înlocuire a Simonei Halep a fost Mihaela Buzărnescu, mai bine clasată cu 43 de locuri în Official WTA Ranking decât prahoveanca. De altfel, bucureșteanca mergând spre vârsta de 30 de ani a și anunțat că-și dorește foarte mult să joace la Cluj, fie la simplu, fie la dublu, măcar într-un meci! Până la urmă, Ana Bogdan Măgeanu a confirmat, ieri, convocarea ei la echipa națională a României, dar a spus că nu mai poate da și alte amănunte. Partida împotriva Canadei va avea loc pe 10-11 februarie, iar din trupa tricolorelor vor face parte Sorana Cârstea (36 WTA), Irina Begu (37 WTA), Raluca Olaru (45 WTA, la dublu) și Ana Bogdan (86 WTA).

Foto:  Facebook și www.ziare.com