Cum poți ajunge după gratii dacă lovești un coleg de școală al copilului tău

Redactia -

Cum poți ajunge după gratii dacă lovești un coleg de școală al copilului tău

Asta i se întâmplă unui ploieștean care a găsit de cuviință să intre în școala unde învață fiica sa și să-l pedepsească pe un coleg al acesteia, care-i făcea probleme. Poliția nu dă prea multe amănunte despre conjunctura în care s-a petrecut totul, dar lucrurile nu sunt greu de interpretat. Desigur, nici cel mic probabil că nu a fost ușă de biserică, din moment ce l-a scos într-atât din sărite pe tatăl fetei (știți dumneavoastră cum sunt, mai ales, tații de fete), de a ajuns la violențe verbale și fizice. În urma faptei sale, omul a fost amendat și este reținut, cu propunerea de arestare preventivă, adică, ce mai, a ajuns după gratii. Nu știm care este identitatea celor implicați, nici dacă sunt amestecate și persoane sus-puse. Nici nu se poate afirma că este exces de zel, însă constatăm doar că sunt mulți nemernici care își rup în bătaie proprii copii sau soțiile, nu doar cu o palmă, și nu doar o dată, și care nu pățesc nimic. Cam așa judecă legea românească. Asta nu înseamnă, însă, că dacă unii aleg să-și facă dreptate singuri, ca în cazul de față, nu trebuie să suporte rigorile legii. Iată, mai jos, comunicatul de presă remis de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova:

”Un ploieştean în vârstă de 34 de ani, a fost reţinut după ce a pătruns fără drept într-o unitate de învăţământ şi a lovit un elev în vârstă de 12 ani.

 În ziua de 24.01.2012, în jurul orei 19.10, dispeceratul Secţiei 4 Poliţie Ploieşti a fost sesizat de reprezentanţii unei unităţi de învăţământ, cu privire la faptul că un elev a fost agresat de un individ necunoscut. Cu ocazia primelor verificări efectuate de echipa operativă deplasată la faţa locului, a fost identificat şi depistat bărbatul respectiv, acesta fiind D. Nicolae, în vârstă de 34 de ani, domiciliat în Ploieşti. Astfel, s-a stabilit că bărbatul a pătruns fără drept în incinta unităţii şcolare, bruscându-l pe agentul de pază care asigura obiectivul. Suspectul a pătruns apoi într-o sală de curs situată la parter, şi a lovit cu palma peste faţă unul dintre copiii care participau la ora de curs, după care a plecat, adresând minorului cuvinte şi expresii jignitoare. Bărbatul declară că a recurs la acest gest ca urmare a unor divergenţe existente între fiica lui şi minorul respectiv, colegi la aceeaşi unitate de învăţământ. Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a bărbatului conform prevederilor Legii 61/1991, totodată fiindu-i întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi ultraj contra bunelor moravuri. Astăzi, suspectul  a fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.”