Cum pot scăpa ploieștenii de deșeurile electrocasnice

Daniel Dimache -

Cum pot scăpa ploieștenii de deșeurile electrocasnice

Primăria Municipiului Ploiești în colaborare cu Asociația ECOTIC, Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești, Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor Prahova” și operatorul local de salubritate organizează campania “Fii la tine-n țară la fel ca afară!”, axată pe colectarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), în perioada 11-15 octombrie 2021.

Astfel, ploieștenii sunt invitați să se implice activ în protecția mediului, prin colectarea separată a deșeurilor electrice. În cadrul campaniei menționate, ploieștenilor le pot fi preluate, gratuit, direct de la domiciliu, deșeurile electrice voluminoase, care cântăresc cumulat minim 50 de kg, respectiv frigider, mașină de spălat, etc. Comenzile pentru ridicarea acestor deșeuri se vor face la numărul de telefon 0244933.

Totodată, deșeurile electrice pot fi predate și la punctul permanent de colectare, situat pe strada Mărgăritarului nr. 2.

Pentru a se încuraja inițiativa de reciclare, fiecare persoană, care va preda deșeuri electrice de minim 5 kg cumulate, va fi înscrisă automat la o tombolă cu premii constând în produse electrocasnice.