Cum s-a acţionat pentru deszăpezire străzilor din Ploieşti

Redactia -

Cum s-a acţionat pentru deszăpezire străzilor din Ploieşti

Având în vedere atenționarea cod galben de ninsori și viscol pentru municipiul Ploiești, în cadrul comandamentului de deszăpezire întrunit la sediul Primăriei Municipiului Ploiești s-a stabilit modul de intervenție pentru combaterea poleiului și a zăpezii pe principalele artere de circulație din oraș, pe poduri, dar și pe străzile secundare.Astfel, în data de 05 ianuarie 2017, începând cu ora 23.00, operatorul de salubritate a acționat pentru combaterea zăpezii cu utilaje cu sărăriță de capacitate mare și mică pe podurile din Municipiul  Ploiești – Pod Sud, Pod Târgoviște, Pod Itau, Pod Fero I, Pod Fero II; arterele principale – Ghe. Gr. Cantacuzino, Găgeni, Văleni, Șoseaua Vestului,  Libertății, Mărășești, Domnișori, Maramureș, Plăieși, Eroilor, Căliman, Sondelor, Tribunei, Depoului, Șoseaua Nordului, Andrei Mureșeanu, Cameliei, Rapsodiei, Romană, Buna Vestire, Mircea cel Bătrân, Izvoare, Lupeni, Centru Civic și pe străzile din cartierele: Nord, Vest I, Cantacuzino, Ghe. Doja, Transilvaniei, Malu Roșu, Ienăchiță Văcărescu, Bereasca, Peneș Curcanul, Muzicanți, Traian. Motoi, Rudului, Petrolului, Poștei – Bucov, Râfov, Lupeni, Andrei Mureșanu, conform Planului de măsuri pentru desfășurarea normală a activității rutiere în municipiul Ploiești în iarna 2016 – 2017.În cadrul acestor activități, operatorul de salubritate a intervenit cu un număr de 8 utilaje cu sărăriță și lamă de capacitate mare – 10 tone, 10 utilaje cu sărăriță și lamă de capacitate medie 5 – 7 tone, 10 utilaje cu sărăriță de capacitate mică, 3 încărcătoare frontale și 8 utilaje cu lamă, administrându-se, în total, cantitatea de aproximativ 320 tone amestec material antiderapant.Începând cu ora 03.30, din cauza intensificării ninsorii, s-a acționat cu toate utilajele cu lamă, în baterie, pe arterele principalele din municipiul Ploiești.În cursul zilei de 06 ianuarie 2017, s-a continuat activitatea de deszăpezire pe poduri și pe arterele principalele, conform planului de măsuri pentru desfășurarea normală a activității, cu sărărițe și lamă, iar începând cu ora 10.00, s-a intervenit și pe străzile secundare din cartiere. Totodată, operatorul de salubritate SC Rosal Grup SA acționează manual nu un număr de 200 de lucrători, pentru activitatea de curățat zăpada din stațiile mijloacelor de transport în comun, de pe trotuare și de la trecerile de pietoni.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul asociațiilor de proprietari, operatorul de salubritate pune la dispoziția acestora saci cu material antiderapant. Aceștia pot fi ridicați de la garajul central Rosal din Ploiești, situat în strada Mărgăritarului  nr.2.În același sens, SC Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești SRL a intervenit cu un efectiv de 300 de angajați,  în incinta parcurilor și grădinilor publice, în scopul îndepărtării zăpezii de pe alei, vegetație, mobilier urban, obiecte de joacă (inclusiv pe zona pietonală centrală – Palat Administrativ); în parcările publice cu plată, precum şi în incinta cimitirelor administrate de societate. În afara intervențiilor manuale, până în momentul de față, SC SGU Ploiești a utilizat și utilajele din dotarea societății, precum: 3 freze, 2 utilaje multifuncționale, un buldoexcavator, tractoare. Totodată, SC Transport Călători Express SA Ploiești a intervenit pentru asigurarea funcționalității transportului local în comun de persoane și pentru deszăpezirea peroanelor aferente liniilor de tramvai 101 și 102, astfel încât în jurul orei 10.00 acestea erau curățate.Față de posibilitatea anunțată de continuare a căderilor abundente de zăpadă, societatea are instituit un program de permanență pentru intervenție în caz de necesitate, urmând ca în același fel să acționeze toate autoritățile publice locale implicate în acțiunile de deszăpezire din municipiul Ploiești. În acest sens, comandamentul de deszăpezire al municipiului Ploiești se va întruni în următoare ședință, astăzi 06 ianuarie a.c., începând cu ora 14.00, la sediul primăriei.

Adăpostul de noapte este deschis permanent

 Având în vedere condițiile meteo vitrege din ultimele zile, Primăria municipiului Ploiești informează persoanele interesate că adăpostul de noapte, cu sediul în B-dul Petrolului, nr.8, este deschis permanent în această perioadă.   Vă reamintim că aici persoanele fără adăpost  primesc un bon de masă pentru hrană caldă la cantina socială a Fundației “Constantin și Elena”, ceai cald, dispun de televizor și posibilitatea de a se spăla. De asemenea, acestea își pot spăla și rufele de două ori pe săptămână.Menționăm că adăpostul are  o capacitate de 50 de locuri  care pot fi suplimentate cu un număr de 30 de saltele. Având în vedere condițiile meteo,  chiar dacă locurile nu sunt suficiente, vor fi găsite soluții ca toate persoanele care solicită găzduire să fie primite în centrul de noapte.În ultimele zile, în jur de 70 de persoane au solicitat zilnic găzduire la Adăpostul de noapte.

 

            Recomandări pentru cetățeni

În același sens, Primăria municipiului Ploiești le reamintește ploieștenilor, persoane fizice și juridice, că au obligația de a înlătura zăpada, gheața sau poleiul de pe trotuarele din dreptul locuințelor sau sediilor firmelor, în vederea asigurării deplasării în condiții adecvate. Pentru a se evita aplicarea de amenzi contravenționale, vă informăm faptul că, în conformitate cu H.C.L. nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploiești,  “neefectuarea sau efectuarea necorespunzătoare de către persoanele fizice sau juridice a operațiilor de menținere a curățeniei, înlăturare a zăpezii, gheții sau poleiului, a trotuarelor și rigolelor (inclusiv a grătarelor gurilor pluviale), din dreptul locuințelor sau sediilor” constituie contravenție, iar sancțiunile ce pot fi aplicate de Poliția Locală Ploiești  sunt cuprinse între 500 și 1500 de lei pentru persoanele fizice și între 1000 și 2500 de lei pentru persoanele juridice.

 

            DIRECȚIA COMUNICARE, RELAŢII PUBLICE