Cum s-a desfăşurat deszăpezirea în Ploieşti

Daniel Dimache -

Cum s-a desfăşurat deszăpezirea în Ploieşti

Primaria Municipiului Ploieşti, prin operatorul de servicii, a derulat activităţi pentru indepartarea zăpezii incepând de ieri seară cu 21 de utilaje : 6 sărăriţe mari cu lama, 5 sărăriţe medii cu lama, 4 cisterne cu lama, 4 Toyota cu lame şi sărăriţe şi 2 încărcătoare frontale.

S-a intervenit cu amestec material antiderapant pe poduri, pante, sensuri giratorii si pe arterele principale de circulatie şi pe străzile de legatură cu arterele principale, conform Planului de masuri pentru desfasurarea normala a activitatii rutiere in municipiul Ploiesti.

Operatorii de utilităţi publice – Apa Nova, Veolia, DistrigaZ, Electrica – ne-au informat că până la această oră nu sunt probleme din punct de vedere al furnizării utilităţilor în municipiul Ploieşti.

În situaţia în care apar probleme în furnizarea utilităţilor publice, cetăţenii pot apela dispeceratul primăriei la numărul de telefon 0244/984.

Azi noapte, Politia Locala Ploieşti a transportat la UPU un om al străzii în stare de ebrietate căzut în zăpadă şi un altul, din Arad, a fost dus la Centrul Social de Urgenţă.

Vă reamintim că Centrul Social de Urgenţă pentru persoanele adulte fără adăpost este deschis permanent în această perioadă. Capacitatea de cazare este de 50 de paturi, care pot fi suplimentate cu un număr de 30 de saltele.

La această oră se intervine în activitatea de deszăpezire pe arterele principale pentru menţinerea unui trafic rutier in condiţii de iarna, se îndepărtează zăpada din parcări şi din staţiile pentru transportul public. În momentul în care ninsoarea va scădea în intensitate se va interveni şi în cartiere.

De asemenea, astăzi a fost suplimentat transportul public de persoane în orele de vârf.

Conform Administraţia Natională de Meteorologie avertizarea cod portocaliu pentru ninsori abundente, viscol şi vizibilitate scăzută tine până la ora 15, după care se intră în cod galben pana la ora 20.