Cum să adormi mai repede dacă te confrunți cu insomnii

Daniel Dimache -

Cum să adormi mai repede dacă te confrunți cu insomnii

Insomnia este o tulburare de somn care se manifestă prin dificultatea de a adormi. Pentru a se trezi revigorat, corpul trebuie să beneficieze de opt ore de somn odihnitor, neîntrerupt, în fiecare noapte. Lipsa odihnei se manifestă peste zi prin oboseală și irascibilitate. Insomnia poate fi cauzată de stres, anxietate sau diferite afecțiuni medicale, dar și consumul de alcool sau cofeină, anumite alimente și lipsa exercițiilor fizice. Pentru a adormi mai repede atunci când ai insomnii, este important să începi prin a schimba stilul de viață și a-ți asigura un somn de calitate.

Practică exerciții în mod regulat

Exercițiile fizice ajută la îmbunătățirea nivelului de concentrare, la reducerea anxietății și la creșterea energiei. Exercițiile regulate reduc, de asemenea, stresul și tensiunea, ceea ce poate duce la insomnie. Practică cel puțin 30 de minute de mișcare zilnică pentru a experimenta un somn odihnitor. Exercițiile fizice ajută somnul prin eliberarea de endorfine și serotonine, două substanțe chimice care te fac să te simți fericit. Cel mai bun moment pentru a face mișcare este chiar la primele ore ale zilei, înainte de micul dejun.

Încearcă meditația mindfulness

Meditația este considerată una dintre cele mai bune modalități de a elibera stresul și de a obține relaxare. Meditația mindfulness implică concentrarea asupra momentului prezent, fără a judeca, în timp ce înveți să accepți lucrurile cum sunt. Concentrează-te doar pe respirație în timp ce îți relaxezi mușchii, concentrându-te pe senzația de intrare și ieșire a aerului din plămâni. Dacă te simți distras, readu atenția asupra respirației.

Evită cofeina și alcoolul

Cofeina este adesea consumată dimineață, pentru o revigorarea totală. Consumată după amiaza, poate crește vigilența și starea de veghe, ceea ce poate îngreuna adormirea. Cafeaua și băuturile cu cofeină încetinesc producția de melatonină, hormonul care reglează ciclurile de somn și te ține treaz. În loc de cafea, consumă un ceai sau apă.

Alcoolul poate provoca deshidratare, ceea ce îngreunează somnul. De asemenea, alcoolul interferează cu eliberarea unor neurotransmițători, care pot perturba producția de serotonină. Serotonina este o substanță chimică naturală responsabilă pentru promovarea sentimentelor de calm și relaxare.

Odihnește-te suficient

Dormi suficient. Privarea de somn determină creșterea hormonilor de stres, ceea ce poate duce la o calitate slabă a somnului. Asigură-te că dormi șapte până la nouă ore pe noapte. De asemenea, o saltea ortopedica este ideală pentru asigurarea unui somn neîntrerupt. Designul acesteia ajută corpul să adopte o poziție naturală a somnului, oferindu-i o stare de relaxare, care va ajuta la disiparea insomniei. 

Folosește suplimente cu melatonină pentru a regla ritmul circadian. Melatonina promovează un somn odihnitor și poate fi de ajutor atunci când le lupți cu insomnia. 

Pentru a adormi mai repede atunci când te confrunți cu insomnii, este necesar să eviți cauzele care declanșează insomnia. Stresul, anxietatea, durerile cronice, stilul de viață, pot influența calitatea somnului. Practicând exerciții în mod regulat, meditație, evitând băuturile nocive înainte de a merge la somn, alături de o saltea ortopedică și o pernă confortabilă, te vei putea bucura de instalarea somnului mai repede și beneficia de un somn adânc și odihnitor.