Cum să alegi crema de protecție solară potrivită

Daniel Dimache -

Cum să alegi crema de protecție solară potrivită

 

Pentru a avea o vacanță ideală, mai ales dacă petreceți timp pe litoral sau la piscină, trebuie să folosiți o cremă de protecție solară care să vă ferească de arsuri ale pielii sau de probleme de acest gen. Este important să știi ce fel de cremă de protecție solară ți se potrivește, dar și să o procuri din vreme și să cumperi la un preț rezonabil.

Îți recomandăm să folosești un motor de căutare reduceri la cumpărături, unde găsești o gamă largă de creme de protecție solară la prețuri reduse, de exemplu, prin voucher Notino sau cod reducere Douglas.

Când vine vorba de alegerea cremei de protecție solară, este important să urmezi câțiva pași de bază pentru a-ți proteja pielea în mod eficient. Iată câteva sfaturi pentru alegerea corectă a cremei de protecție solară:

1. Factorul de protecție solară (SPF): Verifică nivelul SPF al cremei. SPF arată capacitatea de protecție împotriva razelor UVB. Pentru a te proteja eficient, alege o cremă cu un SPF de cel puțin 30 sau mai mare. Cu toate acestea, este important să reții că SPF nu indică protecția împotriva razelor UVA, așa că asigură-te că produsul pe care îl alegi oferă și protecție împotriva acestora.

2. Spectrul de protecție: Asigură-te că crema de protecție solară oferă protecție atât împotriva razelor UVB, cât și împotriva razelor UVA. Verifică eticheta și caută ingrediente precum avobenzona, oxybenzona, titanium dioxide și zinc oxide, care sunt eficiente în protejarea împotriva ambelor tipuri de raze.

3. Textura și formula: Alege o cremă de protecție solară cu o textură ușoară, non-grasă și care se absoarbe rapid în piele. Poți opta pentru o cremă cu efect matifiant sau formulată special pentru tipul tău de piele (uscată, grasă, sensibilă etc.). Există și variante de spray sau loțiuni, astfel încât să poți alege ce se potrivește cel mai bine preferințelor tale.

4. Rezistența la apă: Dacă te expui la apă sau transpiri intens, alege o cremă de protecție solară rezistentă la apă pentru a asigura o protecție mai durabilă. Cu toate acestea, este important să re-aplici crema după un timp și după ce te-ai uscat cu un prosop.

5. Ingrediente naturale și hipoalergenice: Dacă ai pielea sensibilă sau reactivă, poți opta pentru o cremă de protecție solară cu ingrediente naturale și hipoalergenice. Acestea pot ajuta la prevenirea iritațiilor și a reacțiilor alergice.

Amintește-ți că o cremă de protecție solară ar trebui aplicată generos pe toate zonele expuse la soare, cu aproximativ 15-30 de minute înainte de expunerea la soare, și reaplicată la intervale regulate, mai ales după înot sau activități intense.