Cum să faceți puzzle-uri ca un expert

Daniel Dimache -

Cum să faceți puzzle-uri ca un expert

 

Puzzle-urile sunt o modalitate excelentă de a scăpa de tristețe și de a petrece în mod strategic câteva ore satisfăcătoare cu un singur scop în minte… finalizarea puzzle-ului.

Acum, când puzzle-urile de tip vechi revin la modă, am observat o creștere a numărului de clienți care comandă puzzle-uri personalizate. 

Există o serie de trucuri și sfaturi care vă pot ajuta să asamblați un puzzle cu mai puțină frustrare, RAPID. Iată câteva sfaturi și trucuri de specialitate care vă vor ajuta la asamblarea cu succes a puzzle-ului dvs:

1.  Alegeți o zonă de lucru care să se potrivească cu puzzle-ul

Cele mai multe puzzle-uri vor arăta dimensiunea finită pe cutia de puzzle.  Este important să alegeți o zonă potrivită care să nu fie în calea rutinelor zilnice. Deși masa din bucătărie este un loc excelent pentru a asambla un puzzle, s-ar putea să nu fie cel mai practic loc pentru aventura ta.  Căutați o masă de cărți sau o altă suprafață plană care ar putea să nu fie deranjată cu ușurință.  Căutați o zonă cu trafic redus sau o suprafață plană care să poată susține dimensiunea puzzle-ului și să nu fie deranjată.  Covorașele pentru puzzle sunt foarte utile dacă trebuie să mutați puzzle-ul.

 

Dacă intenționați să lipiți proiectul finit, asamblați-l pe o bucată de carton care este cu 5 cm sau mai mare decât dimensiunea finală a puzzle-ului pe toate laturile. Va trebui să întoarceți puzzle-ul pentru a-l lipi și acest lucru vă va economisi ceva muncă pe parcurs. De asemenea, așezarea puzzle-ului pe vinil vă va ajuta să mutați piesele mai ușor și mai rapid.  Este suprafața aleasă în competițiile de puzzle.

2.  Iluminarea este cheia asamblării rapide a unui puzzle. 

Pentru a vedea corect culorile și modelele de pe un puzzle, iluminarea joacă un factor important în succesul oricărui pasionat de puzzle. Lămpile de podea pot funcționa temporar, dar oferă umbre și, de asemenea, pot obosi spatele Există multe lămpi de birou care sunt recomandate, dar asigurați-vă că găsiți una care poate fi întoarsă și manevrată fără a deranja piesele.

Dacă alegeți o lampă de birou, vă recomandăm una fără fir pentru a evita orice incident cu cablul.

3.  Întoarceți toate piesele de puzzle cu imaginea în sus

Acest pas va reduce timpul de asamblare și poate necesita puțină răbdare. Întoarcerea tuturor pieselor astfel încât partea cu imaginea să fie cu fața în sus poate părea o sarcină plictisitoare, dar poate economisi timp pe termen lung. În timp ce întoarceți piesele, puteți sorta cu ușurință puzzle-ul în funcție de margini și mijloc, plasând marginile puzzle-ului într-o zonă și piesele din centru în altă zonă. Dacă aveți tăvițe de sortare sau farfurii de hârtie, puteți, de asemenea, să sortați după culoare. Gasiti jocuri de puzzle pe Emag!

 

Sortați toate piesele rămase în funcție de margine sau centru.  Sortarea pieselor în funcție de modelul și culoarea fotografiei puzzle-ului va economisi, de asemenea, timp. 

 

Atunci când sortați piesele de pe margini, puteți să tăiați colțurile și să sortați majoritatea, nu toate piesele. Piesele de margine rămase vor apărea cu ușurință pe măsură ce asamblați.  Pentru a ajuta la economisirea timpului și a mizeriei, ridicați piesele de puzzle din cutie cu mâna pentru a evita praful de fabricație. Goliți praful în coșul de gunoi și folosiți cutia pentru sortare.

4.  Asamblarea bordurii

Acum că aveți piesele separate pe margini și centru, așezați fotografia puzzle-ului pe masă și toate piesele de margine într-o singură zonă în funcție de culoare, textură sau model.  Puteți începe asamblarea marginii în funcție de fotografie și de dimensiunea finală a puzzle-ului.  Asamblați marginile pe baza formei finite a puzzle-ului.  De exemplu, puzzle-urile rotunde vor avea, în general, piese de margine rotunjite. Dacă sunteți în căutarea unui colț s-ar putea să nu găsiți unul!

 

Lăsați centrul ramei gol atunci când asamblați piesele de margine.  Acest lucru va economisi timp atunci când sunteți gata să asamblați centrul.

5.  Asamblarea centrului

Toate piesele de puzzle au ceea ce noi numim cârlige sau butoane. Acum că ați sortat piesele după culoare, textură sau formă, puteți începe să le puneți împreună în funcție de faptul dacă cârligele și butoanele se vor alinia. De multe ori este evident când se vor alinia (sau nu). Este recomandat să lucrați în secțiuni mici ale puzzle-ului, deoarece unele secțiuni vor fi mai ușor și mai rapid de asamblat. Odată ce ați finalizat o mică secțiune, este timpul să o plasați în cadrul puzzle-ului.  Încercați să o plasați în zona în care se va afla atunci când ați completat puzzle-ul.