Cum sa intretii corect tapiteria auto din piele? Iata ce trebuie sa stii!

Daniel Dimache -

Cum sa intretii corect tapiteria auto din piele? Iata ce trebuie sa stii!

 

Indiferent care sunt cele mai atractive dotari, prima impresia pe care masina ta o ofera privitorului este strans legata de aspect. Cu cat aspectul este mai neglijat, cu atat specificatiile spectaculoase vor pali imediat in fata petei neplacute de pe caroserie sau in fata zgarieturii superficiale de pe usa din fata. De asemenea, trebuie sa acorzi o atentie sporita si pentru tapiteria auto din piele, care se poate deteriora semnificativ odata cu trecerea timpului.

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre intretinerea tapiteriei auto din piele

  1. Renunta la fumatul in masina

Dupa ce ai apelat la ajutorul specialistilor auto pentru curatarea adecvata si in detaliu a tapiteriei, trebuie sa te asiguri ca, de acum incolo, vei incerca sa o protejezi. Primul pas pe care il poti pune in aplicare este sa eviti, atat cat se poate, sa fumezi in interiorul autoturismului, pentru ca altfel risti ca mirosul neplacut al nicotinei sa se impregneze in fibra de piele.

  1. Evita expunerea tapiteriei auto din piele in fata razelor UV

Profesionistii in ingrijirea tapiteriei auto din piele pot obtine rezultate de-a dreptul remarcabile doar prin folosirea unei solutii de curatat piele auto aplicata in mod adecvat pe suprafata materialului. Din pacate, trebuie sa stii ca, oricat de bine s-ar curata, decolorarea si degradarea pielii naturale nu pot fi rezolvate atat de usor. Astfel, evita sa iti lasi masina expusa in fata razelor UV fara sa folosesti un parasolar, mai ales daca ai decapotabila si ai plafonul retractat.

  1. Curata pielea auto la aproximativ 3 luni

Dupa 3 luni de folosire frecventa, pielea auto trebuie sa fie curatata de detaileri cu experienta, care au la dispozitie o multime de solutii si produse specializate. O varianta care se dovedeste a fi eficienta este chiar gama de produse Dr Leather, special conceputa pentru tapiteria auto realizata din piele naturala. Nu uita sa le ceri specialistilor indicatii cu privire la intretinerea adecvata a acestui material, pentru ca masina ta sa se bucure de un aspect impecabil de fiecare data.

  1. Foloseste o husa de protectie

Tapiteria auto din piele poate fi extrem de sensibila, mai ales cand vine vorba de copii sau de animalele de companie. Din acest motiv, asigura-te ca folosesti o husa de protectie pentru a preveni aparitia zgarieturilor sau deteriorarii materialului.

 

 

  1. Nu risca sa folosesti alte produse decat cele recomandate de specialisti

Exista o multime de produse si solutii de o concentratie ridicata care pot afecta sever aspectul tapiteriei. Astfel, nu utiliza niciodata alte produse de curatat sau de intretinere fata de cele pe care ti le recomanda specialistul auto, pentru ca risti sa iti decolorezi sau deteriorezi pielea auto.

Ingrijirea tapiteriei auto din piele naturala este una dintre cele mai dificile proceduri de intretinere a unei masini, dar daca te asiguri ca o cureti in mod corespunzator conform indicatiilor oferite de experti si ca mergi regulat la un detailer, te poti bucura de rezultate de-a dreptul impresionante.

Citeste si despre cum sa cureti corect tapiteria textila a autoturismului si care sunt cele mai potrivite produse pentru curatare tapiterie auto .