Cum să îți alegi rochia pentru sărbători

Vlad Preda -

Cum să îți alegi rochia pentru sărbători

Mai e puțin până la sărbătorile de iarnă și deja simți că trebuie să te pregătești cu cadouri, idei de rețete pentru mesele festive și, mai ales, cu ținutele pe care le vei purta în fiecare seară. Pentru că vor fi multe evenimente și multe cine cu familia și prietenii apropiați, ai nevoie de ținute variate. Și pentru că, de obicei, femeile nu simt că marchează un eveniment important fără să poarte o rochie nouă, iată câteva idei care te vor ajuta să faci alegerile potrivite.

Alege rochii de inspirație tradițională pentru 1 Decembrie – pentru că te mândrești că ești româncă. Ziua Națională a României se sărbătorește de obicei la paradă. Însă, anul acesta, mulți români se vor mulțumi cu un prânz între prieteni. Poartă o rochie tip ie, cu motive tradiționale brodate. Acest model de rochie este deja un hit la marile case de modă de câțiva ani. O poți purta cu botine cu toc gros sau cu o pereche de cizme înalte.

Optează pentru o rochie de cocktail pentru Ajun – atunci când toată familia se adună pentru o cină elegantă restrânsă. Rochia de cocktail are acel rafinament pe care îl imprimă un astfel de eveniment. Poți miza pe puterea detaliilor pentru a ieși și mai mult în evidență. Un decolteu decorat cu cristale, un cordon cu pietre în talie sau un spate decupat adânc pot face o adevărată declarație de stil.

Poartă o rochie rosie de Crăciun – pentru că roșu este culoarea Crăciunului, pentru că rochiile roșii sunt sexy și pentru că această culoare îți va da o stare de bună dispoziție. Fie că alegi o rochie cămașă, un model în forma literei A, una cu croială cloș sau o piesă mulată pe corp, rochia roșie nu te va lăsa să treci neobservată. De fapt, fii sigură că vei atrage toate privirile! Tempereaz-o cu o pereche de pantofi într-o nuanță neutră și mergi pe un machiaj natural.

Alege rochii de ocazie scurte pentru petrecerea de Revelion  – chiar dacă va fi o petrecere privată restrânsă. Toate femeile vor să fie senzuale în noaptea dintre ani. O rochie scurtă și o pereche de tocuri înalte îți garantează o apariție de neuitat. Alege o rochie cu paiete sau pietre pentru un efect maxim, sau mergi pe un model negru, pe corp, cu inserții din dantelă. Dacă vrei să îmbini stilul clasic cu senzualitatea, optează pentru o rochie neagră în A-line sau cu croială tip sac. 

Pregătește-ți din timp ținutele, în funcție de sărbătoare și de tipul petrecerii, ca să nu simți povara alegerii vestimentației chiar în ziua evenimentului și să te poți bucura din plin de timpul petrecut alături de cei dragi.