Cum să îți stabilești bugetul pentru fiecare lună?

Daniel Dimache -

Cum să îți stabilești bugetul pentru fiecare lună?

 

Ți se pare că nu îți ajung banii de la o lună la alta și te simți nemulțumit de venitul salarial? Ai vrea să te bucuri de vacanțe, dar cheltuielile neprevăzute apar când te aștepți mai puțin? În general problemele financiare se pot rezolva prin planificarea și organizarea bugetului, așa că dacă vrei să îți ajungă banii pentru cât mai mult timp, iată ce ar trebui să știi:

Notează informațiile într-un tabel

Un tabel este cel mai simplu mod prin care poți urmări circuitul banilor, lună de lună. Alocă două coloane în tabel pentru încasări, respectiv cheltuieli, în care să notezi banii pe care îi primești și banii pe care îi cheltui. La încasări poți trece salariile, dividendele, veniturile din chirii sau drepturi de autor, în funcțiile de veniturile tale lunare.

La polul opus, cheltuielile vor însemna datoriile pe care le ai de plătit, rate sau cheltuieli lunare cu utilități. Un aspect important, atunci când vine vorba de rate, este să alegi credit online în rate care să îți ofere transparență și control asupra condițiilor de creditare, pentru a ști întotdeauna care sunt sumele pe care le ai de plată, conform graficului de rambursare.

Trece în tabel toate informațiile despre facturile pe care le ai de plătit și sume datorate, notează cheltuielile lunare de tip abonament sau alte tipuri de rate, inclusiv dobânzile la carduri de credit.

Economisește

Pentru a nu mai simți lipsa banilor atât de acut, una dintre soluții este economisirea. Pentru aceasta va trebui să ai în vedere reducerea cheltuielilor și eventual suplimentarea veniturilor. Pune într-o pușculiță fizică sau virtuală câte o sumă de bani lunară, astfel încât economiile să crească.

Creează un fond de rezervă

Uneori, chiar și cu o organizare foarte bună a bugetului tot se poate întâmpla să apară cheltuieli neprevăzute. În general acestea destabilizează cel mai mult bugetul, așa că este recomandat să aloci o sumă de bani pentru un fond de urgență.

Nu trebuie să strângi foarte mulți bani dintr-o dată, deoarece acest lucru va interfera cu cheltuielile zilnice, însă poți aloca circa 5% din venituri pentru a dezvolta un astfel de fond.

O altă soluție este să apelezi la un credit nevoi personale online, care să te salveze în momentele dificile, chiar dacă nu ai apucat să strângi suficient în fondul de urgență. Un astfel de împrumut  poate fi exact ajutorul de care ai nevoie pentru a te proteja de destabilizări în buget și de alegerea unor opțiuni mult prea costisitoare pentru venitul tău.

Fii producător, nu consumator

Pentru a stabili bugetul corect pentru fiecare lună, ar trebui să iei în calcul și ideea de a consuma mai puțin. Energia, apa, abonamentele de telefonie și TV, toate aceste lucruri costă. Redu consumurile și transformă-te în producător. Dacă ai grădină, încearcă să crești plante sau păsări, pentru că acest lucru te va ajuta să cheltui mai puțini bani.

Bugetul lunar poate fi îmbunătățit dacă înțelegi faptul că organizarea este cea mai bună soluție. Alege inspirat și bucură-te de efectele pe care această organizare le va aduce la nivelul finanțelor tale.

❗️De pe 2 și până pe 11 august, 1️⃣8️⃣ echipe naționale, printre care și cea a României, se vor întrece la Ploiești și…

Publicată de Federatia Romana de Baschet pe Luni, 29 iulie 2024